Rebrca z zeliščnim likerjem
Iščete idejo za svečano kosilo ali večerjo? Za ljubitelje rebrc imamo slasten recept ...

Za 4 osebe potrebujete:
- pol čebule
- 50 g prekajene slanine
- 1 žlico olja
- 50 g medu
- 125 ml zeliščnega likerja
- 1 rdeč čili
- 250 ml paradižnikovega kečapa
- sol
- 1 kg rebrc
dreamstime
SVINJSKA REBRCA
Postopek priprave
1 Čebulo in slanino zrežite na drobne kocke. Oboje popecite na olju. Dodajte med in liker in vse skupaj malce povrite. Očistite čili in ga drobno sesekljajte. Skupaj s kečapom ga dodajte omaki, jo malce povrite in začinite s soljo.
2 Rebra oplaknite in jih obrišite. Premažite jih s pripravljeno mešanico in jih marinirajte približno 4 ure. Na žaru jih pecite približno 30 minut in jih med peko nekajkrat obrnite.
Čas priprave: približno 45 minut + mariniranje 4 ure.
Na osebo približno 680 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 30 g.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se