Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rebrca z zeliščnim likerjem


Revija Liza Maja
25. 12. 2023, 16.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Iščete idejo za svečano kosilo ali večerjo? Za ljubitelje rebrc imamo slasten recept ...

profimedia-0395781197.jpg
profimedia
rebrca

Za 4 osebe potrebujete:

  • pol čebule
  • 50 g prekajene slanine
  • 1 žlico olja
  • 50 g medu
  • 125 ml zeliščnega likerja
  • 1 rdeč čili
  • 250 ml paradižnikovega kečapa
  • sol
  • 1 kg rebrc
    SVINJSKA REBRCA
    dreamstime
    SVINJSKA REBRCA

Postopek priprave

1 Čebulo in slanino zrežite na drobne kocke. Oboje popecite na olju. Dodajte med in liker in vse skupaj malce povrite. Očistite čili in ga drobno sesekljajte. Skupaj s kečapom ga dodajte omaki, jo malce povrite in začinite s soljo.

2 Rebra oplaknite in jih obrišite. Premažite jih s pripravljeno mešanico in jih marinirajte približno 4 ure. Na žaru jih pecite približno 30 minut in jih med peko nekajkrat obrnite.

Čas priprave: približno 45 minut + mariniranje 4 ure.

Na osebo približno 680 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 30 g.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.