Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pripravite kuskus s popečeno zelenjavo


Š. K.
30. 5. 2016, 09.37
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Privoščite si zdravo kosilo.

KUH-ThinkstockPhotos-178518297.jpg

Kuskus s popečeno zelenjavo

Sestavine:
250 g kuskusa
270 ml hladne vode
4 bučke
3 pečene paprike (lahko vložene)
2 stroka česna
4 mlade čebulice
sok 1 limone
jabolčni kis
pest peteršilja
pest sveže bazilike
olivno olje
poper, sol

Priprava:
V večjo skledo damo kuskus, prelijemo ga s hladno vodo in pustimo, da nabrekne (približno deset minut). Medtem po dolgem narežemo bučke, jih popečemo v ponvi in nato narežemo na majhne koščke. Na podobno velike koščke narežemo še papriko, nato pa oboje dodamo kuskusu. Nasekljamo čebulico, česen, peteršilj in baziliko in tudi to dodamo v skledo. Solimo in popramo, zabelimo z olivnim oljem, kisom in limoninim sokom. Dobro premešamo in pustimo stati v hladilniku vsaj nekaj ur.
Preden solato postrežemo, jo še enkrat dobro premešamo in poskusimo. Če se nam zdi, da česa manjka (soli, popra, kisa ...), jo dodatno začinimo in nato postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.