Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprosti nasveti za kombiniranje vina in hrane


K.M.
27. 7. 2018, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Postanite mojstri kombinacij in vedno navdušite svoje goste!

vino, sir, olive
Profimedia

Kombiniranje okusov je lahko zelo zapleteno, a lahko za preprosto uživanje vina sledite le nekaj preprostim nasvetom, ki vam bodo zagotovo pomagali. Ste vedeli, da pikantna oziroma začinjena hrana ne gre nikakor skupaj z grenkimi ali kislimi okusi, hkrati pa se izključujejo tudi grenki in kisli okusi?

Kisla živila: Živila z visoko kislino naredijo vina z nižjo kislino plehka. Zato združujte visoko kisla živila z visoko kislimi vini. 

Bogata hrana: Visoko taninsko rdeče vino deluje kot vinsko razkužilo pri bogatih in mastnih beljakovinah. 

Začinjena hrana: Hladno sladko vino z nizko vsebnostjo alkohola bo nevtraliziralo pekočo hrano. 

Močna hrana: Močni okusi se ujamejo z vini, ki imajo več kisline in sladkorja. 

Grenka hrana: Grenka živila poudarijo grenkobo taninov. Kombinirajte jih z vini z nizko vsebnostjo le-teh, naj pa bo več slanosti in sladkorja. 

Sladka hrana: Sladice dajejo suhim vinom grenak okus, zato sladko hrano kombinirajte s sladkim vinom. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.