Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprost recept za krhke flancate


revija Jana
17. 2. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če vam peka krofov ne gre od rok, se še vedno lahko lotite priprave krhkih flancatov. Odliči so in prav tako bodo poskrbeli za široke pustne nasmehe!

Flancati
Pixabay
Pustne dobrote

KOLIČINA: za 4–6 oseb

ZAHTEVNOST: preprosto

Sestavine

  • 150 g moke
  • 50 g sladkorja v prahu 
  • 3 rumenjaki
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica ruma  
  • 1 žlica belega vina
  • olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.Iz sestavin zamesimo testo, ki mora biti gosto kot za rezance. Testo na tanko razvaljamo na pomokani delovni površini (najlepše ga razvaljamo s strojčkom za rezance). Z metlico skrbno pometemo odvečno moko, saj se, če tega ne naredimo, olje peni, ko flancate cvremo.

2.Iz razvaljanega testa z nazobčanim koleščkom izrežemo različne oblike flancatov:

(1) z različno velikimi nazobčanimi obodci izrežemo rozete in jih sestavimo v rožico, ki jo zlepimo s kapljico beljaka;

(2) izrežemo pravokotnik, ki ga po sredi zarežemo in eno stranico pravokotnika prepognemo skozi odprtino;

(3) izrežemo pravokotnik in zarežemo tri zareze, trakove pa prepletemo, da dobimo kepo trakov.

3. Flancate ocvremo v maščobi, razmastimo na papirnatem prtiču in potresemo s sladkorjem v prahu.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.