Preprost recept za krhke flancate
Če vam peka krofov ne gre od rok, se še vedno lahko lotite priprave krhkih flancatov. Odliči so in prav tako bodo poskrbeli za široke pustne nasmehe!

KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: preprosto
Sestavine
- 150 g moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 3 rumenjaki
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica ruma
- 1 žlica belega vina
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Priprava
1.Iz sestavin zamesimo testo, ki mora biti gosto kot za rezance. Testo na tanko razvaljamo na pomokani delovni površini (najlepše ga razvaljamo s strojčkom za rezance). Z metlico skrbno pometemo odvečno moko, saj se, če tega ne naredimo, olje peni, ko flancate cvremo.
2.Iz razvaljanega testa z nazobčanim koleščkom izrežemo različne oblike flancatov:
(1) z različno velikimi nazobčanimi obodci izrežemo rozete in jih sestavimo v rožico, ki jo zlepimo s kapljico beljaka;
(2) izrežemo pravokotnik, ki ga po sredi zarežemo in eno stranico pravokotnika prepognemo skozi odprtino;
(3) izrežemo pravokotnik in zarežemo tri zareze, trakove pa prepletemo, da dobimo kepo trakov.
3. Flancate ocvremo v maščobi, razmastimo na papirnatem prtiču in potresemo s sladkorjem v prahu.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se