Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za pomarančne popse


Revija Liza Maja
9. 12. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mmmmm, pomaranča in čokolada na paličici.

cake pops.jpg
Profimedia
Cake pops

Za 20 kosov potrebujete:

  • 350 g maslenih piškotov
  • 100 g temne čokolade
  • 100 g smetane
  • 200 g sladkornega sirupa
  • 2 žlici pomarančnega likerja
  • 150 g sladkorja v prahu

Priprava:

1.Maslene piškote denite v vrečko za zamrzovanje in jo zaprite. Piškote zdrobite z valjarjem. Čokolado sesekljajte z večjim nožem in jo med mešanjem stopite nad toplo vodno kopeljo. Smetano čvrsto stepite.

2.V skledo denite piškotne drobtine, čokolado, smetano, 150 g sirupa in liker. Vse skupaj temeljito pre-gnetite. Iz mase oblikujte približno 20 kroglic in jih za 1 uro postavite v hladilnik.

3.Sladkor v prahu zmešajte z 1-2 žlicama vode in dodajte še preostali sladkorni sirup. Z oblivom okrasite cake popse in jih potresite še s pomarančnimi ostružki.

pomaranča orange-1995079_1920.jpg
Pixabay
Pomaranče

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.