Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept po korakih: Polnjena čokoladna jajca


Revija Liza Maja
3. 4. 2021, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tole bo všeč vašim najmlajšim, vam pa tudi, saj je priprava zelo preprosta.

POLNJENA ČOKOLADNA JAJČKA.jpg
Revija Liza Maja
POLNJENA ČOKOLADNA JAJČKA

Kaj potrebujemo?

8 votlih čokoladnih jajc

200 g mascarponeja (ali rikote)

30 g sladkorja v prahu

1 žlica vaniljevega sladkorja

1/2 žličke limoninega soka

125 ml smetane

1 žlica marelične marmelade

1 žlica sadnega soka (pomaranča, mandarina)

čokoladna jajca
Pexels
Čokoladna jajca

Postopek priprave po korakih

1. S segretim tankim nožem odrežemo zgornje dele čokoladnih jajc.

2. Mascarpone stepemo z obema vrstama sladkorja in limoninim sokom. Dodamo stepeno smetano. S pripravljeno kremo napolnimo slaščičarsko vrečko. Z nadevom napolnimo čokoladna jajca. Postavimo jih v stojala ali jajčne skodelice. Z žlico na sredini vsakega jajca naredimo majhno luknjo v kremi.

3. Marelično marmelado segrejemo, dodamo sadni sok, premešamo in v vsako luknjo damo žličko marmelade.

marelična marmelada
ARHIV
marelična marmelada

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.