Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantni čatni iz lubenice


Katja Kmet/Zarja
10. 7. 2016, 20.33
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lubenice in melone so sadeži, brez katerih si ne znamo predstavljati poletja.

lubenica čebula.jpg

Pikantni čatni iz lubenice

Za 4 osebe


Priprava: 15 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine: 1 rdeča čebula * 1 rdeč feferon (po okusu sladek ali polpekoč) * 10 g svežega ingverja * 1 strok česna * 4 žlice olja * 800 g lubenice * sol * 1 žlica karija v prahu * sladkor * 1 pločevinka paradižnikovih koščkov (400 g) * sok 1 limete * 4 vejice koriandra.

Priprava: Čebulo, feferon in ingver na drobno sesekljamo, česen narežemo na tanke rezinice. Vse skupaj počasi in med mešanjem prepražimo na vročem olju. Lubenici odstranimo lupino in peške. Sadno meso narežemo na kockice, te pa dodamo mešanici čebule in drugih sestavin. Vse skupaj pražimo dve minuti. Solimo, začinimo s karijem in ščepom sladkorja. Dodamo paradižnikove koščke in sok limete. Zmes v posodi brez pokrova kuhamo na srednje močnem ognju deset minut. Primešamo sesekljane lističe koriandra.

Nasvet: Pikantni čatni iz lubenice postrežemo k pečenim piščančjim kračam ali pa k mesnim jedem z žara. Odličen pa je tudi, če ga ponudimo s sirčkom kot namaz za opečene kruhke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.