Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Odštekana sladica: Mandarinina rulada


Revija Liza Maja
30. 11. 2024, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste že slišali za mandarinino rolado? Joj, ta recept si resnično zasluži vašo pozornost. Preverite!

profimedia-0489791920.jpg
profimedia
manadrinina rulada

Sestavine za testo:

  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • lupina 1 pomaranče
  • sok 1/2 pomaranče
  • 100 g navadne moke

Sestavine za nadev:

  • 120 g svežega kremnega sira
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 4 mandarine
  • sveža meta
    mandarinina rulada.jpg
    Revija Liza Maja
    Mandarinina rulada

Postopek priprave po korakih:

1. Beljake in sladkor stepemo v trd sneg. Dodamo rumenjake in stepemo v trdo peno. Dodamo naribano lupino in sok pomaranče. na koncu primešamo še moko.

2. Končano testo razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 8 minut pečemo v pečici, ogreti na 200 °C.

3. Po peki naj se biskvit ohladi na papirju, na katerem je bil pečen. Ko se biskvit ohladi, odstranimo papir za peko in damo na nov papir za peko.

4. Mandarine olupimo in malo prerežemo konce. Sir zmešamo s sladkorjem in stepeno smetano. Približno dve tretjini kreme namažemo po biskvitu, mandarine razporedimo po robu.

5. S pomočjo papirja za peko biskvit zvijemo v rulado in damo v hladilnik za 2 uri, da se strdi. Ko se strdi, odstranimo papir za peko.

6. Preostali nadev damo v slaščičarsko vrečko z razrezano cevko in razpršimo po površini rulade. Pred serviranjem okrasimo z mandarinami in svežo meto.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.