Nazaj v sladka 80. leta: Retro rezine
Če ste kakšno leto ali dvajset starejši od 30 ali 10 let, potem se zagotovo spomnite še klasičnih sladic, ki so jih ponujale stare slovenske slaščičarne. Lahko vam lahko povemo, da se retro vrača tudi v slaščičarstvo.

Retro rezine
Porcij: 12
Sestavine:
Za torto:
- 5 jajc
- ščepec soli
- 80 g sladkorja
- 150 g navadne moke
- 3 žlice koruznega škroba
- 30 ml sončničnega olja
Za karamelno kremo:
- 90 g masla
- 150 g karamelnega kondenziranega mleka
Za kokosovo kremo:
- 200 g marcipana
- 180 g masla
- 40 g zmletega kokosa
Za zaključek: - 300 g marcipana
- sladkor v prahu za posipanje
- koktajl češnje
Priprava:
1. Jajca zmešajte s soljo in sladkorjem, nato pa jih penasto stepite. Presejte moko in jo zmešajte s škrobom. V jajčno peno postopoma vmešajte olje in z gumijasto lopatico ročno vmešajte mešanico moke.
2. Testo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga približno 25 minut pecite pri 170 °C.
3. Zmehčano maslo penasto stepite, dodajte kondenzirano mleko in stepajte, da nastane kremasta masa. Marcipan naribajte, segrejte in dodajte maslu in kokosu ter kremasto stepite.
4. Biskvit razrežite na 3 dele, na vsak del nanesite obe masi in vse tri dele zložite drugega na drugega. Strani in površino torte premažite z obema kremama in pustite v hladilniku, da se strdi. Marcipan razvaljajte in obložite celotno površino. Razrežite na porcije in okrasite s preostalo kokosovo kremo in koktajlnimi češnjami.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se