Na žlico: Krepka gosta zelenjavna juha
Juhe in obare so v hladnih dneh popoln obrok, ki nas tako prijetno pogreje od znotraj. Kaj pravite na krepko gosto zelenjavno juho?

Kaj potrebujemo?
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula (na drobno nasekljana)
- 2 stroka česna (drobno nasekljana)
- 1 steblo zelene (na drobno nasekljano)
- 2 korenčka (olupljena in narezana na manjše kose)
- 4 krompirji (olupljeni in narezani na manjše kose)
- 500 g buče hokaido (očiščena semen in narezana na manjše kose)
- 300 g stročjega fižola (narezanega na manjše kose)
- 240 g belega kuhanega fižola (odcejenega iz konzerve)
- 100 g kodrolistnega ohrovta (brez stebla, samo listi)
- 3 žlice pasiranega paradižnika
- 500 ml zelenjavne jušne osnove ali vode
- ½ limone (za sok)
- 1 žlička timijana
- sol, poper (po okusu)
Priprava
1. Na oljčnem olju posteklenimo čebulo, da postane mehka (pribl. 2 do 3 minute), in dodamo narezano zeleno in korenje ter pražimo še nekaj minut, da se tudi zelena zmehča. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
2. Dodamo narezan krompir, bučo in stročji fižol ter vse skupaj pražimo še nekaj minut.
3. Dodamo na drobno nasekljan česen, in ko zadiši (približno 1/2 minute), dodamo še pasiran paradižnik in zalijemo z jušno osnovo ali vodo ter kuhamo nekje 20 minut, dokler zelenjava ni mehka oziroma kuhana.
4. Dodamo kuhan beli fižol in narezane liste ohrovta ter po okusu začinimo s soljo, poprom in timijanom. Vse skupaj osvežimo še s sokom limone.
Še več slastnih receptov za jedi na žlico vas čaka v reviji Jana.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se