Na hladen jesenski večer se prileže nekaj sladkega
Ob hladnih jesenskih večerih se prileže ne le kostanj, ampak tudi tople sladice s sladko marmelado.

Preizkusite naš recept, ne bo vam žal.
Šarkelj z marmelado
Sestavine:
•300 g moke, žlička in pol pecilnega praška
•žlička in pol cimeta,
•150 gsladkorja,
5 jajc
•1 dl mleka (sobna temperatura)
•120 masla (stopljenega in malce ohlajenega, čokolada)
•nekaj žlic brusnične marmelade (ali katerekoli druge goste marmelade)
čokolada
Priprava:
1. Pekač za šarkelj namastimo z maslom in celega dobro posujemo z drobtinami. Pečico vključimo na 180 stopinj Celzija.
2. V posodi zmešamo moko, cimet, in pecilni prašek.
3. Posebej zmešamo sladkor in rumenjake ter ju ročno malce spenimo. Beljake stepemo v sneg.
4. Prilijemo mleko, stopljeno maslo in premešamo.
5. Dodamo suhe sestavine (moko) in z metlico dobro premešamo. Nazadnje beljake.
Zmes mora biti gosta in sijoča.
6. Približno pol testa prelijemo v pekač, nato nanj nadevamo marmelado in čokolado (pazimo, da se pri straneh ne dotika pekača). Prekrijemo s preostalim testom, poravnamo in pečemo približno 45–55 minut (če je pečeno, preverimo z večjim zobotrebcem). Po želji kolač prelijemo s čokolado.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se