Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Karim navdušil: Recept za palačinke crepes Suzette


V.M.
22. 5. 2024, 11.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V okviru prvega MasterClassa je Karim Merdjadi navdušil s pripravo francoske klasike, slastnih palačink v pomarančni omaki. Bi jih želeli pripraviti tudi vi? Izvolite recept!

karim.jpg
edit: njena.si
Karim Merdjadi

Zdi se, da je Karim zakuhal pravo manijo. S pripravo palačink crepes Suzette je namreč požel veliko zanimanja in željo, da si jed pripravimo tudi gledalci kulinarične oddaje MasterChef. Če se je njegova demonstracija odvila prehitro, da bi si zapomnili postopek priprave, boste nemara veseli naslednjih napotkov …

crepes-suzette, palačinke, masterchef, karim-merdjadi
POP TV
Karim palačinke vedno peče na maslu.

Specite čimbolj tanke palačinke. Karim je ponev premazal z maslom in podal opombo, da je pri peki sila pomembna temperatura. Palačinke zložite na trikotnike in jih shranite na toplo, zatem pa se lotite priprave omake za karamelizacijo in flambiranje.

Najprej se lotile priprave pomarančnih krhljev, pri čemer pazite, da odstranite dele bele lupine, saj slednji dajejo jedi grenak priokus.

crepes-suzette, palačinke, masterchef, karim-merdjadi
POP TV
Demonstracija rezanja pomarančnih krhljev.

Sestavine za omako

-          2 sočni pomaranči za sok

-          1 pomaranča za krhlje

-          2 zvrhani jušni žlici sladkorja

-          60 g masla

-          kandirana pomarančna lupinica

-          pomarančni liker

crepes-suzette, palačinke, masterchef, karim-merdjadi
POP TV
Sestavine za pripravo omako

Postopek priprave

-          Na ogreto ponev stresite sladkor in ga karamelizirajte. Nanj prilijte sok, ki ste ga iztisnili iz pomaranč. Dodajte maslo, zatem pa še kandirano pomarančno lupinico.

-          Sedaj ponev odstavite in v pomarančno kopel položite palačinke. Slednje obrnete, da se dobro prepojijo in omako dopolnite s pomarančnimi krhlji.

-          Vse skupaj prelijete s pomarančnim likerjem, prižgete in flambirate toliko časa, da alkohol izhlapi.

Sedaj vam preostane le še najlepši del, jed postrežete na krožnik in uživate v sočnih grižljajih.

Pa dober tek!

crepes-suzette, palačinke, masterchef, karim-merdjadi
POP TV
Flambiranje: Ponev nagnemo, da plamen s kuhalnika prižge alkohol.
crepes-suzette, palačinke, masterchef, karim-merdjadi
POP TV
Francoska klasika – crepes Suzette.
Francoska klasika – crepes Suzette..jpg
POP TV
Francoska klasika – crepes Suzette.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.