© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kako pripraviti odličnega piščanca na žaru?


mk
27. 5. 2017, 07.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Čas je za piknike, kjer ne sme manjkati niti okusen piščanec!

Screenshot from 2017-05-31 14-29-11.png
Perutnina Ptuj

V slabi uri (50 min) lahko na žaru pripravite zelo okusnega piščanca, ki bo popestril vaše pomladne piknike. Za vas smo pripravili recept za 4 osebe, ki ga boste zagotovo večkrat uporabili! 

SESTAVINE
- piščanec, približno 1,5 kg (priporočamo piščanca Perutnine Ptuj brez E-jev in aditivov)
- žlica gorčice
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici olja
- mešanica začimb za perutnino*
- sol

piknik-9353.jpg
Perutnina Ptuj

Priprava: 

1. Očiščenega piščanca operemo, posušimo, prerežemo na prsih in sploščimo tako, da se sklepi beder in prsne kosti odlomijo od hrbtišča. Na notranji strani mu odstranimo prsne kosti. Natremo ga z mešanico začimb za perutnino in premažemo z mešanico gorčice, kečapa in olja.
2. Položimo ga na rešetko žara, tako da je s kožo na rešetki, in pečemo na srednje močnem žaru približno 20 minut. Nato ga obrnemo in pečemo še 15 do 20 minut. Občasno ga premažemo z oljem ali preostalo marinado. Če ga med peko pokrijemo s folijo, se bo spekel hitreje.

* Mešanica začimb za perutnino je sestavljena iz soli, sladke mlete paprike, suhega česna, mletega popra, majarona in rožmarina.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.