Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kako pripraviti ajvar?


Revija Liza Maja
24. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vas imamo preprost in okusen recept za pripravo ajvarja iz paprike in jajčevcev ...

ajvar_lupljenje.jpg
Bine Šedivy
lupljenje paprik

SESTAVINE ZA 10 KOZARČKOV:

  • 2 jajčevca
  • 1000 g rdeče paprike
  • 1000 g oranžne paprike
  • 300 ml rastlinskega olja
  • sol po okusu
Ajvar
Revija Liza Maja
Ajvar

PRIPRAVA:

1.Oprane jajčevce in papriko damo na pekač in pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 10 minut. Papriko vzamemo ven, jajčevce obrnemo in pečemo še 10 minut. Pečeno papriko damo v skledo, pokrijemo z vlažno krpo in pustimo pariti 10 minut. Nato jih olupimo, odstranimo semena in stebla. Pečene jajčevce vzamemo iz pečice in olupimo.

2.V skledo damo papriko in jajčevce, dodamo polovico olja in premešamo s paličnim mešalnikom. Po okusu solimo in po potrebi dodamo preostalo olje, če je zmes še vedno pregosta. Ajvar damo v kozarce in shranimo v hladilniku. Za intenzivnejši okus lahko pri serviranju dodamo sesekljan drobnjak. Ajvar lahko uporabimo kot omako k mesu, osnovo za omake in namaze ali pa ga postrežemo s svežim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.