Kako ga uporabiti v kulinariki?
Ste se kdaj vprašali, na kakšne načine vse lahko uporabljate čemaž v kulinariki?

Pri čemažu so uporabni listi, pa tudi podolgovata čebulica, ki se skriva globoko v zemlji. Užitni so tako cvetni popki kot cvetovi. Uporaben je v vseh jedeh, kjer sicer uporabljamo česen in čebulo. Mlade plodove s stebli vred sesekljamo in z njimi posipamo jedi tam in tako, kot sicer uporabljamo peteršilj.
Od zgodnje pomladi pa vse do konca maja nabiramo liste za presne solate. Za poznejše uživanje si ga lahko pripravimo v oljčnem olju s himalajsko soljo. Recept vas čaka TUKAJ.
S sušenjem in zamrzovanjem čemaž izgubi večino zdravilnih lastnosti. Tudi toplotno obdelava mu škodi, a nam vseeno tekne v juhah, prikuhah, cmokih, nadevih, testeninah, štrukljih, mesnih ruladah.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se