© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kako ga uporabiti v kulinariki?


Maja
1. 4. 2016, 05.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste se kdaj vprašali, na kakšne načine vse lahko uporabljate čemaž v kulinariki?

slika-_original-1333084536-718865.jpg

Pri čemažu so uporabni listi, pa tudi podolgovata čebulica, ki se skriva globoko v zemlji. Užitni so tako cvetni popki kot cvetovi. Uporaben je v vseh jedeh, kjer sicer uporabljamo česen in čebulo. Mlade plodove s stebli vred sesekljamo in z njimi posipamo jedi tam in tako, kot sicer uporabljamo peteršilj.

Od zgodnje pomladi pa vse do konca maja nabiramo liste za presne solate. Za poznejše uživanje si ga lahko pripravimo v oljčnem olju s himalajsko soljo. Recept vas čaka TUKAJ.
S sušenjem in zamrzovanjem čemaž izgubi večino zdravilnih lastnosti. Tudi toplotno obdelava mu škodi, a nam vseeno tekne v juhah, prikuhah, cmokih, nadevih, testeninah, štrukljih, mesnih ruladah.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.