MasterChef: Kaj je 'honeycomb'?
Finalistka šova MasterChef Kaja Balentič je pri pripravi finalne sladice uporabila tudi 'honeycomb'. Ga znate pripraviti?

Direktni prevod besedice honeycomb je seveda čebelje satje, le da gre v kulinariki seveda za skrbno pripravljeno jed, ki jo lahko uporabite na različne načine. V osnovi pa gre za karamelo, ki vizualno spominja na dejansko satje.
Preberite: Intervju Žan MasterChef: Družina vedno na prvem mestu.
Sestavine
1 čajna žlička sode bikarbone
115 g belega sladkorja
2 žlici koruznega sirupa oziroma koriznega škroba
1 žlica medu
2 žlici vode

Priprava
- Nad blago temperaturo v kozici zmešajte sladkor, koruzni sirup, med in vodo. Mešajte, dokler se zmes ne postane bolj redka, a mora biti še vedno nekoliko motna. Zaradi segrevanja se lahko pojavijo tudi mehurčki, v takem stanju pa zmest pustite vse dokler ne postane bistra.
- Odstranite s toplote in vmešajte sodo bikarbono, vse dokler ni povsem vmešana, začnite mešati z lopatico za mešanje, lahko tudi mešalnikom, a ga imejte na nizki temperaturi.
- Vlijte v pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Pomembno je, da ga ne razmažete, ampak pustite, da se po pekaču razleze sam.
- Ko se zmes ohladi jo razrežite na manjše koščke. Iz nje lahko pripravite tudi druge jedi, med drugim tudi sladoled.
- Če želite doseči, da so mehurčki večji, dodajte še eno žličko sode bikarbone, a morate biti pozorni, saj lahko pusti značilen priokus.
- Priprava je podobna pripravi klasične karamele.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se