Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Grenivkin in pomarančni trifle


Revija Liza Maja
2. 12. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Dragi sladokusci, izvolite recept za sočno sladico, polno vitaminov ...

profimedia-0489791824.jpg
profimedia
Grenivkin in pomarančni trifle

Sestavine za biskvit:

  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 100 g navadne moke
  • 50 ml grenivkinega soka
  • 50 ml pomarančnega likerja
  • 100 g malinove marmelade

Sestavine za nadev:

  • 2 rumenjaka
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1/2 stroka vanilje
  • sok in lupina
  • 1/2 bio limone
  • 200 ml kisle smetane
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 2 pomaranči

Sestavine za beli sneg:

  • 2 beljaka
  • 60 g sladkorja
  • 2 žlici limoninega sok
  • 1/2 granatnega jabolka
    Grenivkin in pomarančni trifle
    Revija Liza Maja
    Grenivkin in pomarančni trifle

Postopek priprave po korakih

1. Jajca in sladkor stepemo v gosto peno, nato dodamo presejano moko. Končano testo razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 10 minut. Po peki naj se popolnoma ohladi.

2. Zmešamo grenivkin sok in liker. Z mešanico pokapamo biskvit. nato biskvit namažemo z marmelado in narežemo na 6 enako velikih kosov. Biskvit zložimo drugega na drugega in narežemo na tanke rezine. glede na velikost skodelice zrežemo iz rezin še manjše kose in jih zložimo na dno skodelice. Pokapamo z likerjem in sokom.

3. Rumenjake, sladkor v prahu in strok vanilje stepemo v vroči vodni kopeli. Začinimo s sokom in naribano limonino lupino. Ko se ohladi, zmesi dodamo kislo smetano in stepeno smetano.

4. Pomaranče olupimo in narežemo na tanke rezine. Del smetane damo v skodelice z biskvitom, nato po obodu v dve vrsti položimo rezine pomaranče. Na sredino skodelice damo še en del biskvita in pokapamo z likerjem in sokom, dodamo smetano. Na vrh damo granatno jabolko. sladico shranimo v hladilniku. Pred serviranjem okrasimo z belim snegom, ki ga pripravimo tako, da beljake stepemo s sladkorjem in limoninim sokom.

Screenshot_5.jpg
Revija Liza Maja
Okrasitev

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.