Grenivkin in pomarančni trifle
Dragi sladokusci, izvolite recept za sočno sladico, polno vitaminov ...

Sestavine za biskvit:
- 3 jajca
- 80 g sladkorja
- 100 g navadne moke
- 50 ml grenivkinega soka
- 50 ml pomarančnega likerja
- 100 g malinove marmelade
Sestavine za nadev:
- 2 rumenjaka
- 60 g sladkorja v prahu
- 1/2 stroka vanilje
- sok in lupina
- 1/2 bio limone
- 200 ml kisle smetane
- 150 ml smetane za stepanje
- 2 pomaranči
Sestavine za beli sneg:
- 2 beljaka
- 60 g sladkorja
- 2 žlici limoninega sok
- 1/2 granatnega jabolka
Revija Liza Maja
Grenivkin in pomarančni trifle
Postopek priprave po korakih
1. Jajca in sladkor stepemo v gosto peno, nato dodamo presejano moko. Končano testo razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 10 minut. Po peki naj se popolnoma ohladi.
2. Zmešamo grenivkin sok in liker. Z mešanico pokapamo biskvit. nato biskvit namažemo z marmelado in narežemo na 6 enako velikih kosov. Biskvit zložimo drugega na drugega in narežemo na tanke rezine. glede na velikost skodelice zrežemo iz rezin še manjše kose in jih zložimo na dno skodelice. Pokapamo z likerjem in sokom.
3. Rumenjake, sladkor v prahu in strok vanilje stepemo v vroči vodni kopeli. Začinimo s sokom in naribano limonino lupino. Ko se ohladi, zmesi dodamo kislo smetano in stepeno smetano.
4. Pomaranče olupimo in narežemo na tanke rezine. Del smetane damo v skodelice z biskvitom, nato po obodu v dve vrsti položimo rezine pomaranče. Na sredino skodelice damo še en del biskvita in pokapamo z likerjem in sokom, dodamo smetano. Na vrh damo granatno jabolko. sladico shranimo v hladilniku. Pred serviranjem okrasimo z belim snegom, ki ga pripravimo tako, da beljake stepemo s sladkorjem in limoninim sokom.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se