Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Kaj storiti, če postane goveja juha motna?


V.M.
23. 2. 2025, 07.45
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Še tako odlični gospodinji se lahko pripeti, da se ji goveja juha ponesreči. A ne skrbite, s pomočjo preprostih trikov, bo zopet bistra in slastna!

Profimedia
Čista juha

Prava goveja juha mora biti tako bistra, da pogled v lonec seže vse do dna. Pa ni vedno tako, kajne? Uh, prav zlahka se namreč pripeti, da postane motna. Slednje se lahko zgodi že, če nismo dovolj pozorni, medtem ko čakamo, da voda s sestavinami zavre. Če bo torej juha na hitro zavrela in brbotala več kot minuto, vam pogled na kalno juho zagotovo ne uide. Pozorni bodite tudi na tekočino, ki jo dodajate juhi med kuhanjem. Pazite, da ne prilivate hladne vode, dodajte raje mlačno ali vročo.

Kako si torej pomagati, če nas neprijetno preseneti kalnost juhe?

- Olupite manjši krompir, ga dobro operite, razpolovite in dodajte juhi. Učinek bo skorajda čaroben, že po nekaj minutah bo vaša juha zopet bistra.

- Juho lahko zbistrite tudi ob koncu kuhe. To storite tako, da jušno osnovo precedite, jo počasi zavrete in ji z metlico dodajate sneg iz beljaka. Slednji bo zakrknil in med lahnim brbotanjem nase navezal vse snovi, ki lebdijo v juhi. Opazili boste, da se bo beljak obarval v sivo belo peno, ko bo juha bistra, jo preprosto odstranite iz tekočine.

- Bistrino juhe lahko dosežete tudi tako, da v tekočino položite očiščene jajčne lupine.

Tako, s pomočjo naštetih trikov, vam kalna juha zagotovo ne bo več pokvarila kosila.

Dreamstime
Piščančja juha pomaga tudi pri zamašenem nosu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.