Kaj storiti, če postane goveja juha motna?
Še tako odlični gospodinji se lahko pripeti, da se ji goveja juha ponesreči. A ne skrbite, s pomočjo preprostih trikov, bo zopet bistra in slastna!

Prava goveja juha mora biti tako bistra, da pogled v lonec seže vse do dna. Pa ni vedno tako, kajne? Uh, prav zlahka se namreč pripeti, da postane motna. Slednje se lahko zgodi že, če nismo dovolj pozorni, medtem ko čakamo, da voda s sestavinami zavre. Če bo torej juha na hitro zavrela in brbotala več kot minuto, vam pogled na kalno juho zagotovo ne uide. Pozorni bodite tudi na tekočino, ki jo dodajate juhi med kuhanjem. Pazite, da ne prilivate hladne vode, dodajte raje mlačno ali vročo.
Kako si torej pomagati, če nas neprijetno preseneti kalnost juhe?
- Olupite manjši krompir, ga dobro operite, razpolovite in dodajte juhi. Učinek bo skorajda čaroben, že po nekaj minutah bo vaša juha zopet bistra.
- Juho lahko zbistrite tudi ob koncu kuhe. To storite tako, da jušno osnovo precedite, jo počasi zavrete in ji z metlico dodajate sneg iz beljaka. Slednji bo zakrknil in med lahnim brbotanjem nase navezal vse snovi, ki lebdijo v juhi. Opazili boste, da se bo beljak obarval v sivo belo peno, ko bo juha bistra, jo preprosto odstranite iz tekočine.
- Bistrino juhe lahko dosežete tudi tako, da v tekočino položite očiščene jajčne lupine.
Tako, s pomočjo naštetih trikov, vam kalna juha zagotovo ne bo več pokvarila kosila.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se