Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučke s česnom in piščančje meso na žaru


Lara Jelen / revija Jana
10. 8. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kakšno je popolno poletno kosilo? Če vprašate nas, vsebuje veliko zelenjave, obvezno kakšno osvežujočo solato, predvsem pa sestavine, ki nas ne obtežijo. Če je hitro pripravljeno, toliko bolje!

kosilo, hrana, recept
Shutterstock
Bučke s česnom in piščančje meso na žaru

Bučke s česnom in piščančje meso na žaru



Sestavine, ki jih potrebujete za pripravo lahkega kosila:

2 bučki
4 piščančji (ali puranji) fileji
1 šalotka
4 stroki česna
1 žlička provansalskih začimb
vejica rožmarina
morska sol
sveže mlet poper
4 žlice olivnega olja

Priprava

1. Piščančje ali puranje fileje natrite z oljem, soljo, poprom in ščepcem provansalskih začimb, na drobno sesekljanim rožmarinom in za nekaj časa pustite v hladilniku.
2. Bučke operite in narežite na kolobarje. Čebulo narežite na kolobarje, česen pa na rezine.
3. Meso popecite na žaru.
4. V veliki ponvi segrejte olje in stresite nanj čebulo in česen, premešajte ter takoj dodajte bučke, posujte s provansalskimi zelišči in popražite. Ves čas počasi mešajte. Na koncu začinite s soljo in poprom po okusu.


5. Razdelite na krožnike in dodajte meso. Postrezite.

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 31.

jana 31.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.