Bučke s česnom in piščančje meso na žaru
Kakšno je popolno poletno kosilo? Če vprašate nas, vsebuje veliko zelenjave, obvezno kakšno osvežujočo solato, predvsem pa sestavine, ki nas ne obtežijo. Če je hitro pripravljeno, toliko bolje!

Bučke s česnom in piščančje meso na žaru
Sestavine, ki jih potrebujete za pripravo lahkega kosila:
2 bučki
4 piščančji (ali puranji) fileji
1 šalotka
4 stroki česna
1 žlička provansalskih začimb
vejica rožmarina
morska sol
sveže mlet poper
4 žlice olivnega olja
Priprava
1. Piščančje ali puranje fileje natrite z oljem, soljo, poprom in ščepcem provansalskih začimb, na drobno sesekljanim rožmarinom in za nekaj časa pustite v hladilniku.
2. Bučke operite in narežite na kolobarje. Čebulo narežite na kolobarje, česen pa na rezine.
3. Meso popecite na žaru.
4. V veliki ponvi segrejte olje in stresite nanj čebulo in česen, premešajte ter takoj dodajte bučke, posujte s provansalskimi zelišči in popražite. Ves čas počasi mešajte. Na koncu začinite s soljo in poprom po okusu.
5. Razdelite na krožnike in dodajte meso. Postrezite.
Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 31.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se