Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Male Pavlove z mangom in pasijonko


L. J.
21. 2. 2025, 07.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Zračna in nežna podlaga iz pečenih beljakov se v ustih topi kot sneg. In potem pride zraven še sladko-kisel pozdrav manga in pasijonke ter zaokroži okus sladice do čiste popolnosti. Tekst: L.J. foto: PROFIMEDIA

Profimedia
Male pavlove z mangom in pasijonko

Sestavine

za pavlove:

  • 6 beljakov (približno 200 ml)
  • 1 žlica limoninega soka
  • pulpa 1/2 vaniljevega stroka
  • 300 g sladkorja v prahu
  • za povrh:
  • 2 manga
  • 2 pasijonki
  • 200 g kokosovega jogurta
  • 1 limeta

Priprava

1. Beljake pustite počivati na sobni temperaturi. Pomijte in razmastite posodo za stepanje. Njene stene premažite z limoninim sokom. Vanjo vlijete beljake, dodajte vaniljevo kašo in stepajte na srednji stopnji, dokler se ne speni.

2. Ko se sneg začne zgoščevati, začnite počasi, po žlicah, dodajati sladkor v prahu. Nato stepajte na visoki hitrosti, dokler se ves sladkor ne raztopi, sneg pa postane čvrst.

3. Na pekaču, obloženem s papirjem za peko, snežno zmes oblikujte v 6 velikih, rahlo sploščenih krogov. Pecite v ogreti pečici na 100 °C približno 1 uro in 30 minut, nato pa pečico ugasnite in pustite, da se Pavlove v njej počasi ohlajajo 4–5 ur (ali čez noč). Po približno dveh urah ohlajanja vrata pečice ozko priprite (vmes zataknite manjšo zvito krpo), da bo iz nje lahko uhajala vlaga.

4. Mango olupite in narežite na koščke. Pasijonko prerežite in izdolbite v skledo. Operite limeto in naribajte lupino. Na vsako beljakovo tortico dajte malo kokosovega jogurta, dodajte koščke manga, pasijonko in na koncu potresite z naribano limetino lupinico.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 7, 18. februar 2025.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.