Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Velika osebnostna preobrazba Barbare Poljanec


Katja Božič
28. 5. 2025, 08.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Barbara Poljanec je skozi MasterChef in petletno pot osebne rasti stopila iz sence negotovosti in zaživela, kot si je vedno želela.

barbara-poljanec
Šimen Zupančič
Pet let sprememb Barbare Poljanec.

Barbaro Poljanec iz Škofje Loke v MasterChefu odlikujeta organiziranost in želja po učenju. Marsikdo je opazil, kako je iz oddaje v oddajo samozavestnejša. Ko je ugotovila, česa vsega je sposobna, je začela bolj verjeti vase. Oddaja je bila pravzaprav zelo pomembna na poti njene preobrazbe, da se je končno otresla negotovosti in zadržanosti, zaradi katerih je zunanji svet ni mogel videti take, kakršna je – nežna, a divja v srcu, ženska, ki želi življenje zajemati z veliko žlico in si marsikaj upa. »Saj nimam kaj izgubiti!« pravi.

Adrenalinskih podvigov se loteva že od nekdaj. Za trideseti rojstni dan si je kupila skok s padalom iz letala v tandemu, že prej pa je skočila z elastično vrvjo (bungee jumping). »Le tisti, ki je kdaj izkusil te trenutke, ki jih ni mogoče opisati, ve, kako neverjetni so,« razloži, zakaj vedno potem hočeš še. Nekaj časa je bila celo motoristka, a ker ni imela primerne družbe, se je od jeklenega prijatelja poslovila. Te adrenalinske trenutke je potrebovala, da je pregnala vsakodnevno rutino, pravi slaščičarka, ki se je pred štirimi leti iz družinskega gnezda v Medvodah preselila na svoje v Škofjo Loko, kjer tudi dela v eni od slaščičarn.

barbara-poljanec
Šimen Zupančič
Doma ji dela družbo zajček Popi.

Srečali smo se v prijetnem okolju moderne restavracije s cvetočim vrtom, nad katero živi. Vedno je rada kuhala, še danes se zakoplje med lonce in skuha slastno kosilo, kadar obišče svoje starše. Zato se je tudi izobrazila za kuharico. A torte in sladice so bile tiste, ki so ji resnično prirasle k srcu. Ko jo je monotono delo v vrtčevski kuhinji začelo dolgočasiti, je opravila slaščičarsko šolo za odrasle in se zaposlila v slaščičarni. Včasih je ustvarjala torte za rojstne dneve otrok, potem pa jo je prevzel minimalizem. »Manj je več,« je njeno pravilo. Zato so danes v slaščičarni, v kateri je zaposlena, v njenih rokah predvsem makroni in čokoladne dekoracije. Njene želje glede ustvarjanja so velike, še posebej jo ta vnema preplavi, kadar na Instagramu spremlja slaščičarja z akademije v Las Vegasu, ki dela neverjetne čokoladne skulpture. »Ampak kam potem vse to dati?« se smeji.

Kaj je Barbaro pred petimi leti potegnilo v temo in kako se je spet našla? Iskrena izpoved v novi Jani!

01_naslovka_21.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.