Skutina torta s karamelom
Preprosta sladica na piškotni podlagi.

Za 12 kosov
Priprava: 40 minut
Pečenje: 50 minut
Sestavine: 200 g maslenih piškotov * 100 g masla * 500 g posnete skute * 500 g rikote * 2 vanilin sladkorja * 1 žlička naribane pomarančne lupinice (bio) * 110 g sladkorja * 80 g moke * 3 jajca * 120 ml sladke smetane * 70 g karamelnih bonbonov * 80 g listasto narezanih mandljev.
Priprava: Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo v fine drobtine. Z maslom zgnetemo drobtine v enotno zmes. Z zmesjo obložimo dno namaščenega ali s papirjem za peko obloženega tortnega modela (premer 26 cm), ob robu modela pa povlečemo zmes za 2 cm navzgor. Model postavimo za 20 minut na hladno. V skledi gladko razmešamo skuto, rikoto, vanilin sladkor, pomarančno lupinico in sladkor – mešamo z električnim ročnim mešalnikom. Dodamo moko in premešamo. Drugo za drugim primešamo jajca. Skutno zmes naložimo na piškotno podlago v modelu. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo torto pri 160 stopinjah 50 minut. Pustimo, da se ohladi v modelu. V majhni kozici segrejemo smetano. Bonbone sesekljamo, damo v vročo smetano in jih na šibkem ognju segrevamo, da se razpustijo in nastane gosto tekoča karamelna omaka. Previdno primešamo mandlje. Ohlajeno skutino torto vzamemo iz modela. Prelijemo jo s karamelnim prelivom in mandlji.
Nasvet: Piškotno zmes najlaže potlačimo v model, če uporabimo tlačilko za pire krompir.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se