Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Skutina torta s karamelom


Jana
7. 3. 2011, 12.52
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preprosta sladica na piškotni podlagi.

Skutina torta s karamelom

Za 12 kosov
Priprava: 40 minut
Pečenje: 50 minut

Sestavine: 200 g maslenih piškotov * 100 g masla * 500 g posnete skute * 500 g rikote * 2 vanilin sladkorja * 1 žlička naribane pomarančne lupinice (bio) * 110 g sladkorja * 80 g moke * 3 jajca * 120 ml sladke smetane * 70 g karamelnih bonbonov * 80 g listasto narezanih mandljev.

Priprava: Piškote damo v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobimo v fine drobtine. Z maslom zgnetemo drobtine v enotno zmes. Z zmesjo obložimo dno namaščenega ali s papirjem za peko obloženega tortnega modela (premer 26 cm), ob robu modela pa povlečemo zmes za 2 cm navzgor. Model postavimo za 20 minut na hladno. V skledi gladko razmešamo skuto, rikoto, vanilin sladkor, pomarančno lupinico in sladkor – mešamo z električnim ročnim mešalnikom. Dodamo moko in premešamo. Drugo za drugim primešamo jajca. Skutno zmes naložimo na piškotno podlago v modelu. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo torto pri 160 stopinjah 50 minut. Pustimo, da se ohladi v modelu. V majhni kozici segrejemo smetano. Bonbone sesekljamo, damo v vročo smetano in jih na šibkem ognju segrevamo, da se razpustijo in nastane gosto tekoča karamelna omaka. Previdno primešamo mandlje. Ohlajeno skutino torto vzamemo iz modela. Prelijemo jo s karamelnim prelivom in mandlji.

Nasvet: Piškotno zmes najlaže potlačimo v model, če uporabimo tlačilko za pire krompir.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.