Ribji fileji iz pečice
Ribji file je očiščen in brez koščic, zato tekne tudi tistim, ki neradi ločujejo ribje meso od kosti.

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 10 minut
Na osebo: 370 kalorij
Sestavine: 800 g ribjih filejev * 2 stroka česna * sol * 2 žlici limoninega soka * 50 g zmehčanega masla * poper * 2 žlici vinjaka * 1 žlica vloženih zrn zelenega popra * 3 žlice olivnega olja * 3 žlice grobih krušnih drobtin.
Priprava: Ribje fileje oplaknemo pod mrzlo vodo, popivnamo do suhega in narežemo na porcije. Česen olupimo in stremo. Ribje kose natremo z mešanico česna, limoninega soka in soli. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Maslo razmešamo z zelenim poprom, vinjakom ter s ščepcem soli in popra. Pekač namastimo z olivnim oljem in ga 3 minute segrevamo v pečici. Na vroči pekač zložimo kose ribjih filejev. Pekač postavimo v pečico in pečemo ribe 5 minut. Nato jih obrnemo, posipamo z drobtinami, na vrh pa posadimo kosmiče poprovega masla. Pečemo še 6 do 8 minut. Ponudimo z dušeno zelenjavo ali s svežo solato.
Nasvet: Kadar pripravljamo jed tudi za otroke, vinjak nadomestimo z juho in limoninim sokom. Ribji file je očiščen in brez koščic, zato tekne tudi tistim, ki neradi ločujejo ribje meso od kosti.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se