Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribji fileji iz pečice


Jana
9. 1. 2010, 11.34
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ribji file je očiščen in brez koščic, zato tekne tudi tistim, ki neradi ločujejo ribje meso od kosti.

Ribji fileji iz pečice

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 10 minut
Na osebo: 370 kalorij

Sestavine: 800 g ribjih filejev * 2 stroka česna * sol * 2 žlici limoninega soka * 50 g zmehčanega masla * poper * 2 žlici vinjaka * 1 žlica vloženih zrn zelenega popra * 3 žlice olivnega olja * 3 žlice grobih krušnih drobtin.

Priprava: Ribje fileje oplaknemo pod mrzlo vodo, popivnamo do suhega in narežemo na porcije. Česen olupimo in stremo. Ribje kose natremo z mešanico česna, limoninega soka in soli. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Maslo razmešamo z zelenim poprom, vinjakom ter s ščepcem soli in popra. Pekač namastimo z olivnim oljem in ga 3 minute segrevamo v pečici. Na vroči pekač zložimo kose ribjih filejev. Pekač postavimo v pečico in pečemo ribe 5 minut. Nato jih obrnemo, posipamo z drobtinami, na vrh pa posadimo kosmiče poprovega masla. Pečemo še 6 do 8 minut. Ponudimo z dušeno zelenjavo ali s svežo solato.

Nasvet: Kadar pripravljamo jed tudi za otroke, vinjak nadomestimo z juho in limoninim sokom. Ribji file je očiščen in brez koščic, zato tekne tudi tistim, ki neradi ločujejo ribje meso od kosti.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.