© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Regrat z jagodami in jajcem


Jana
21. 3. 2011, 09.07
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Teden v znamenju regrata. Boste poskusili nekoliko nenavadno kombinacijo?

Regrat z jagodami in jajcem

Sestavine: 300 g regrata + 100 g motovilca + 300 g jagod + 2 mladi čebuli + 4 jajca + 3 žlice pinjol + 6 žlic ekstra deviškega olivnnega olja + 60 g parmezana grana padana + 2 žlici limoninega soka + 1 žlica jabolčnega kisa + sol + poprova mešanica + peteršilj.
Priprava: Mlado čebulo očistimo in z zelenim delom vred narežemo na kolobarje. Peteršilj na grobo sesekljamo. V skodelici zmešamo limonin sok in sol ter postopoma dodamo olivno olje. V skledo stresemo regrat, motovilec, mlado čebulo in peteršilj, to prelijemo s solatnim prelivom in nežno premešamo. Nato na solato narežemo jagode in še enkrat premešamo. Solato razdelimo na krožnike, na vsako porcijo položimo po eno poširano jajce. Vse skupaj potresemo z lističi parmezana, prepraženimi pinjolami in poprovo mešanico.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.