Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept na preizkušnji: Juha iz kopriv


Lara Jelen
25. 5. 2024, 05.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pri tašči sem te dni jedla najboljšo juho na svetu – iz mladih kopriv. Seveda sem jo prosila za recept, da ga lahko delim z vami!

recept na preizkusnji.jpg
Shutterstock
Juha iz kopriv

Sestavine

  • 1 šopek sveže nabranih kopriv
  • 1 čebula
  • 3 krompirji
  • 1 korenček
  • malo jušne osnove (če vam je od nedelje ostalo kaj goveje juhe, bo sploh super!)
  • začimbe (mlet česen, začimbna mešanica kari ali malo kurkume, domača vegeta, majaron)
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • rezina ali dve kruha
  • 1 žlica kisle smetane

Priprava

1.  Na olju v loncu prepražimo čebulo, nato dodamo na majhne kocke narezan krompir in korenje. Malo podušimo, ko lepo zadiši, pa zalijemo z vodo (ne več kot z litrom – če je bomo dali več, povečajmo tudi količino preostalih sestavin) in juho ali jušno osnovo. Začinimo.    

2.  Ko je krompir kuhan, dodamo na grobo narezane koprive, na hitro še malo pokuhamo, nato pa juho spasiramo s paličnim mešalnikom.  

3.  Kruh popečemo v opekaču, nato ga z obeh strani podrgnemo s česnom in narežemo na kocke. Juho razdelimo na krožnike in povrh posujemo nekaj kruhovih kock. Zraven ponudimo kislo smetano, da si jo lahko gostje po želji vmešajo v juho. Žlička bo povsem dovolj.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 21, 21. maj, 2024.

Naslovka_21.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.