Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Okusi poletja: Pita z bučkami in feto


Lara Jelen
21. 6. 2024, 02.11
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Poleti se nam ni treba spraševati, kaj bomo jedli za kosilo. Možnosti je nešteto.

kuhinja2 profimedia-0200293028.jpg
Profimedia
Pita z bučkami in feto

Pita z bučkami in feto

Sestavine

1 čebula

5 majhnih bučk

olje

sol

mlet črni poper

1 žlica posušenega origana

200 g fete

6 jajc

250 g navadnega jogurta

1 žlica pecilnega praška

150 g navadne moke

šopek svežega peteršilja

mleta rdeča paprika

Priprava

1. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Štiri bučke operite in narežite na kocke.
2. V ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in bučke, začinite s soljo in poprom ter vmešajte origano. Mešanico dušite približno 10 minut, dokler se zelenjava nekoliko ne zmehča.
3. Sir narežite na kocke. V skledi stepite jajca in jogurt, dodajte pecilni prašek, moko in sir ter vse skupaj premešajte. Dodajte zelenjavo in sesekljan peteršilj ter premešajte. Pekač velikosti približno 25 × 35 cm namažite z maslom in vanj vlijte testo.
4. Preostale bučke narežite na tanke rezine, jih enakomerno razporedite po testu in posujte z mleto rdečo papriko. Postavite v ogreto pečico in pecite pri 180 °C približno 30 minut, do zlatorjave barve.

Še več slastnih poletnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 25, 18. junij, 2024.

vida jana.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!
cloud

Trenutno

21 °C

Oblačno

sreda, 23. 4

Deževno

10 / 21 °C cloud-rain

četrtek, 24. 4

Deževno

10 / 19 °C cloud-rain

petek, 25. 4

Deževno

11 / 16 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.