Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Okusi poletja: Pita z bučkami in feto


Lara Jelen
21. 6. 2024, 02.11
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Poleti se nam ni treba spraševati, kaj bomo jedli za kosilo. Možnosti je nešteto.

kuhinja2 profimedia-0200293028.jpg
Profimedia
Pita z bučkami in feto

Pita z bučkami in feto

Sestavine

1 čebula

5 majhnih bučk

olje

sol

mlet črni poper

1 žlica posušenega origana

200 g fete

6 jajc

250 g navadnega jogurta

1 žlica pecilnega praška

150 g navadne moke

šopek svežega peteršilja

mleta rdeča paprika

Priprava

1. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Štiri bučke operite in narežite na kocke.
2. V ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in bučke, začinite s soljo in poprom ter vmešajte origano. Mešanico dušite približno 10 minut, dokler se zelenjava nekoliko ne zmehča.
3. Sir narežite na kocke. V skledi stepite jajca in jogurt, dodajte pecilni prašek, moko in sir ter vse skupaj premešajte. Dodajte zelenjavo in sesekljan peteršilj ter premešajte. Pekač velikosti približno 25 × 35 cm namažite z maslom in vanj vlijte testo.
4. Preostale bučke narežite na tanke rezine, jih enakomerno razporedite po testu in posujte z mleto rdečo papriko. Postavite v ogreto pečico in pecite pri 180 °C približno 30 minut, do zlatorjave barve.

Še več slastnih poletnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 25, 18. junij, 2024.

vida jana.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.