Odlični recepti naših televizijskih kuharjev
Posebej za bralke in bralce Zarje. 1. del...

Tako radi jih gledamo pri njihovem ustvarjanju! So prava zakladnica zamisli in uporabnih nasvetov za pripravo jedi. Govorimo o znanih televizijskih kuharskih mojstrih, ki smo jih povabili, da posebej za naše bralce razkrijejo po en (pozno)pomladanski zelenjavni recept. Vabimo vas, da jih preskusite!
Luka Jezeršek
Špinačni trikolini z ajdovo kašo ter omako iz graha, bučk in brokolija
Luka Jezeršek je z nami delil recept, ki ga je posvetil zeleni Ljubljani (zeleni prestolnici Evrope 2016).
Sestavine in priprava:
Zeleno špinačno testo: 350 g moke za testenine, 3 rumenjaki, 2 jajci, 50 g špinačnega pireja, 1 jedilna žlica olivnega olja, ščep soli.
Moko presejemo v večjo skledo ali na leseno desko. V sredini naredimo luknjo. Dodamo jajca, rumenjake, špinačni pire, olje in sol. Z roko previdno umešamo vse sestavine v kepo. Seveda testo do te stopnje lahko pripravimo v mešalniku. Nato testo gnetemo, da postane prožno in gladko. Ne sme biti premehko in mokro. Zavijemo ga v prozorno folijo in postavimo v hladilnik vsaj za eno uro. Če želimo čas počivanja skrajšati, ga vakumiramo in v petih minutah bo pripravljeno za nadaljnjo obdelavo.
Polona Požgan
Losos z zelenjavo v škrniclju
Polonin recept je za 2 osebi.
Sestavine in priprava
2 kosa lososovega fileja brez kosti in kože, 2,5 žlice oljčnega olja, 1 oranžni korenček, 1 rumeni korenček, 6 ostrigarjev, 6 šitak, 6 kosov stročjega fižola, 0,5 dl belega vina, 1 pest peteršilja, sol in poper, 2 rezini masla, 1 pest mlade špinače, 1 limona (naribana lupinica in sok).
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Z ostrim nožem dvakrat ali trikrat (odvisno od velikosti) prečno zarežemo v vsak kos lososa, ga premažemo z olivnim oljem, solimo in popramo.
Oba recepta v celoti poiščite v reviji Zarja št. 24, 14.6.2016
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se