© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Odlični recepti naših televizijskih kuharjev


Lara Jelen
16. 6. 2016, 10.04
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Posebej za bralke in bralce Zarje. 1. del...

spinacni trikolini.jpg

Tako radi jih gledamo pri njihovem ustvarjanju! So prava zakladnica zamisli in uporabnih nasvetov za pripravo jedi. Govorimo o znanih televizijskih kuharskih mojstrih, ki smo jih povabili, da posebej za naše bralce razkrijejo po en (pozno)pomladanski zelenjavni recept. Vabimo vas, da jih preskusite!

Luka Jezeršek

Špinačni trikolini z ajdovo kašo ter omako iz graha, bučk in brokolija

Luka Jezeršek je z nami delil recept, ki ga je posvetil zeleni Ljubljani (zeleni prestolnici Evrope 2016).

Sestavine in priprava:

Zeleno špinačno testo: 350 g moke za testenine, 3 rumenjaki, 2 jajci, 50 g špinačnega pireja, 1 jedilna žlica olivnega olja, ščep soli.

Moko presejemo v večjo skledo ali na leseno desko. V sredini naredimo luknjo. Dodamo jajca, rumenjake, špinačni pire, olje in sol. Z roko previdno umešamo vse sestavine v kepo. Seveda testo do te stopnje lahko pripravimo v mešalniku. Nato testo gnetemo, da postane prožno in gladko. Ne sme biti premehko in mokro. Zavijemo ga v prozorno folijo in postavimo v hladilnik vsaj za eno uro. Če želimo čas počivanja skrajšati, ga vakumiramo in v petih minutah bo pripravljeno za nadaljnjo obdelavo.



Polona Požgan

Losos z zelenjavo v škrniclju

Polonin recept je za 2 osebi.

Sestavine in priprava

2 kosa lososovega fileja brez kosti in kože, 2,5 žlice oljčnega olja1 oranžni korenček1 rumeni korenček6 ostrigarjev6 šitak, 6 kosov stročjega fižola0,5 dl belega vina, 1 pest peteršiljasol in poper2 rezini masla, 1 pest mlade špinače, 1 limona (naribana lupinica in sok).

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Z ostrim nožem dvakrat ali trikrat (odvisno od velikosti) prečno zarežemo v vsak kos lososa, ga premažemo z olivnim oljem, solimo in popramo.

Oba recepta v celoti poiščite v reviji Zarja št. 24, 14.6.2016




© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.