© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Slastne jedi s tuno


Lara Jelen
26. 5. 2024, 07.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za tiste dni, ko preprosto zmanjka časa za kuharske podvige, imamo v shrambi vedno na zalogi konzervo ali dve tune. Z njo lahko pripravimo veliko raznolikih in zelo okusnih obrokov. Ne verjamete? Ponujamo vam nekaj hitrih idej.

kuhinja1 profimedia-0174687222.jpg
Profimedia
Kaneloni s tuno

Kaneloni s tuno

Sestavine

10 palačink

Za bešamel:

  • 500 ml mleka
  • 50 g masla
  • 50 g navadne moke
  • mleti muškatni orešček
  • sol
  • mlet beli poper
  • Nadev: 1 pločevinka tune v lastnem soku (130 g neto teže)
  • 400 g narezanega paradižnika (lahko iz pločevinke)
  • 4 pečene paprike v olju (100 g)
  • 100 g sira (npr. mocarela)
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 50 g parmezana

Priprava

1. Med peko palačink pripravite bešamel. V ponev dajte maslo in ga stalite. Dodajte moko in jo med mešanjem pražite približno minuto. Odstavite z ognja in postopoma dodajajte mlačno mleko, dokler ne nastane gosta bela omaka. Začinite z muškatnim oreščkom, soljo in poprom.

2. Tuno odcedite in dajte v skledo. Odcedite paradižnike, shranite sok in paradižnike dodajte tunini. Dodajte tudi na kocke narezano papriko in sir. Vmešajte sesekljan peteršilj, začinite z zdrobljenim česnom, soljo in poprom.

3. Naoljite pekač in na dno nanesite nekaj žlic bešamela ter prilijte nekaj paradižnikovega soka. Palačinke napolnite s tunino zmesjo in jih zložite drugo poleg druge v pekač. Ponavljajte tako dolgo, da popolnoma napolnite posodo. Nato jih prelijte s preostalim paradižnikovim sokom in bešamelom.

4. Kanelone pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 40 minut. Nato jih posujte z naribanim parmezanom in pecite še 5 minut. Preden jih postrežete, naj počivajo 10 minut.

Še več slastnih tuninih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 21, 21. maj, 2024.

Naslovka_21.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.