
Marinirana rebrca na žaru
Čas je za peko na žar

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje 30 minut
Sestavine: 800 g mesnatih svinjskih rebrc v več kosih; za marinado: 4 stroki česna, 2 vejici rožmarina, 3 žlice medu, sok 1 limone, 3 žlice jabolčnega kisa, 3 žlice sojine omake, 1 žlička mletega čilija, 1 žlička mletega janeža, 100 ml piva, sol, poper.
Priprava: Meso splaknemo in osušimo s kuhinjskim prtičkom. Nasolimo in popramo ga ter pustimo na krožniku. V skledi premešamo vse sestavine za marinado. Vanjo damo kose rebrc in jih premešamo, da se obdajo z marinado z vseh strani. Pokrijemo jih s folijo in damo v hladilnik za več ur, občasno jih premešamo, da vpijejo čim več marinade. Pripravimo žar ali ploščo, ki naj bo srednje vroča. Rebrca pečemo 15 minut na vsaki strani, občasno jih s čopičem premažemo s preostankom marinade. Pazimo, da se med pečenjem ne izsušijo.
Več v Zarji št. 18, 30.4.2018
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
6 °C
Deževno
nedelja, 16. 3
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
torek, 18. 3
Jasno
7-dnevni obeti