Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marinirana rebrca na žaru


S.M.
30. 4. 2018, 06.48
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Čas je za peko na žar

k zar rebrca na zaru.jpg
Shutterstock

Za 4 osebe

Priprava: 20 minut

Pečenje 30 minut

Sestavine: 800 g mesnatih svinjskih rebrc v več kosih; za marinado: 4 stroki česna, 2 vejici rožmarina, 3 žlice medu, sok 1 limone, 3 žlice jabolčnega kisa, 3 žlice sojine omake, 1 žlička mletega čilija, 1 žlička mletega janeža, 100 ml piva, sol, poper.

Priprava: Meso splaknemo in osušimo s kuhinjskim prtičkom. Nasolimo in popramo ga ter pustimo na krožniku. V skledi premešamo vse sestavine za marinado. Vanjo damo kose rebrc in jih premešamo, da se obdajo z marinado z vseh strani. Pokrijemo jih s folijo in damo v hladilnik za več ur, občasno jih premešamo, da vpijejo čim več marinade. Pripravimo žar ali ploščo, ki naj bo srednje vroča. Rebrca pečemo 15 minut na vsaki strani, občasno jih s čopičem premažemo s preostankom marinade. Pazimo, da se med pečenjem ne izsušijo.

Več v Zarji št. 18, 30.4.2018

cloud-rain

Trenutno

6 °C

Deževno

nedelja, 16. 3

Deževno

4 / 10 °C cloud-rain

ponedeljek, 17. 3

Deževno

-1 / 7 °C cloud-rain

torek, 18. 3

Jasno

-3 / 6 °C sun-bright

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.