© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marinirana rebrca na žaru


S.M.
30. 4. 2018, 06.48
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Čas je za peko na žar

k zar rebrca na zaru.jpg
Shutterstock

Za 4 osebe

Priprava: 20 minut

Pečenje 30 minut

Sestavine: 800 g mesnatih svinjskih rebrc v več kosih; za marinado: 4 stroki česna, 2 vejici rožmarina, 3 žlice medu, sok 1 limone, 3 žlice jabolčnega kisa, 3 žlice sojine omake, 1 žlička mletega čilija, 1 žlička mletega janeža, 100 ml piva, sol, poper.

Priprava: Meso splaknemo in osušimo s kuhinjskim prtičkom. Nasolimo in popramo ga ter pustimo na krožniku. V skledi premešamo vse sestavine za marinado. Vanjo damo kose rebrc in jih premešamo, da se obdajo z marinado z vseh strani. Pokrijemo jih s folijo in damo v hladilnik za več ur, občasno jih premešamo, da vpijejo čim več marinade. Pripravimo žar ali ploščo, ki naj bo srednje vroča. Rebrca pečemo 15 minut na vsaki strani, občasno jih s čopičem premažemo s preostankom marinade. Pazimo, da se med pečenjem ne izsušijo.

Več v Zarji št. 18, 30.4.2018


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.