© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ledena kava s kokosovim sladoledom


Lara Jelen
9. 7. 2014, 07.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Poleti jo je dobro vedno imeti pri roki, tudi gostje se je bodo razveselili. Da bo še hitreje pripravljena, lahko posežete kar po instantnih različicah ledene kave.

Ledena kava s kokosovim sladoledom

Ta pogosto tekne tudi tistim, ki sicer niso strastni ljubitelji kave. Če kokosovega sladoleda ne boste kupili, boste zanj potrebovali 435 ml kokosove kreme, 375 ml sladke smetane, 2 jajci, 2 rumenjaka, 110 g kokosovega sladkorja, 1 čajno žličko burbonske vanilje in 10 g kokosove moke. Kokosovo kremo in smetano kuhamo v kozici približno 2 minuti. Smetana pri tem ne sme zavreti. V ognjevarni skledi pripravimo jajca, jajčna rumenjaka, kokosov sladkor, burbonsko vaniljo, kokosovo moko in ščepec himalajske soli. Vse skupaj dobro zmešamo z električnim mešalnikom, da nastane penasta in gosta masa. Dolijemo kokosovo kremo in smetano. Pustimo, da se masa ohladi, vsake toliko časa malo premešamo. Ohlajeno kremo pretresemo v aparat za izdelavo sladoleda. Če ga nimamo, kremo preložimo v kovinsko posodico in zamrznemo. Sladoled moramo pustiti v zamrzovalniku čez noč oziroma vsaj pet ur.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.