© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

AJDOVA JUHA S PREKAJENO VRATOVINO


Jana
9. 2. 2010, 00.50
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Rahlo neobičajna, a odlična pustna kombinacija.

AJDOVA JUHA S PREKAJENO VRATOVINO
-Sestavine: 2 litra vode + 150 g prekajene šunke ali vratovine + 400 g krompirja + 100 g ajdove kaše + 100 g kisle smetane + 50 g masla + 1 žlica moke + 1 čebula
-Priprava: Ajdovo kašo skuhamo v vodi. Krompir in na kocke narezano prekajeno šunko posebej skuhamo v dveh litrih slane vode.
Čebulo v posodi posebej prepražimo na maslu, dodamo česen, pomokamo in zalijemo z vodo, v kateri kuhamo krompir, ter to prilijemo h kuhanemu krompirju. Začinimo s svežim majaronom in dodamo kislo smetano. Dobro premešamo in nazadnje dodamo še kuhano ajdovo kašo. Juho lahko po okusu tudi okisamo, če želimo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.