
Burrata s pikantno granolo
Burrata, ta slastno kremasti italijanski sir, se dobro poda sladkim in slanim okusom
Burrata s pikantno granolo
Burrata, ta slastno kremasti italijanski sir, se dobro poda sladkim in slanim okusom

Sestavine
- 2 krogli burrate
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
- ekstra deviško oljčno olje
- pest rukole
- 1 žlica balzamičnega kisa
granola
- 100 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici bučnih semen
- 50 g lešnikov brez kožic
- 1 žlica sezamovih semen
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički semen koriandra
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica sojine omake
- 1 beljak

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.

Dišeči in zdravilni recepti z vrtničnimi cvetovi
Vrtnice niso le za v vazo – iz njih pripravimo dišeče napitke, sladice in marmelade.

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.
Sestavine
- 2 krogli burrate
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
- ekstra deviško oljčno olje
- pest rukole
- 1 žlica balzamičnega kisa
granola
- 100 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici bučnih semen
- 50 g lešnikov brez kožic
- 1 žlica sezamovih semen
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički semen koriandra
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica sojine omake
- 1 beljak
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Vse sestavine za granolo damo v skledo in jih zmešamo. Mešanico stresemo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut oziroma toliko časa, da se rjavo obarva; na sredini peke pomešamo in mešanico z robov premaknemo na sredino. Pustimo, da se malo ohladi.
Burrato odcedimo in na vsak krožnik položimo eno kroglo. Potresemo jo z limonovo lupinico in izdatno pobrizgamo z oljčnim oljem. Vsako posujemo s pestjo granole in postrežemo z rukolo, zabeljeno z balzamičnim kisom in limonovim sokom.
Ste vedeli?
Burrato so si sprva zamislili, da bi porabili ostanke mocarele, nato pa so ugotovili, da gre za okusno delikateso.