Kaj boste skuhali danes?
Burrata s pikantno granolo
Burrata, ta slastno kremasti italijanski sir, se dobro poda sladkim in slanim okusom
Burrata s pikantno granolo
Burrata, ta slastno kremasti italijanski sir, se dobro poda sladkim in slanim okusom
Sestavine
- 2 krogli burrate
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
- ekstra deviško oljčno olje
- pest rukole
- 1 žlica balzamičnega kisa
granola
- 100 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici bučnih semen
- 50 g lešnikov brez kožic
- 1 žlica sezamovih semen
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički semen koriandra
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica sojine omake
- 1 beljak
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 2 krogli burrate
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
- ekstra deviško oljčno olje
- pest rukole
- 1 žlica balzamičnega kisa
granola
- 100 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici bučnih semen
- 50 g lešnikov brez kožic
- 1 žlica sezamovih semen
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički semen koriandra
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica sojine omake
- 1 beljak
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Vse sestavine za granolo damo v skledo in jih zmešamo. Mešanico stresemo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut oziroma toliko časa, da se rjavo obarva; na sredini peke pomešamo in mešanico z robov premaknemo na sredino. Pustimo, da se malo ohladi.
Burrato odcedimo in na vsak krožnik položimo eno kroglo. Potresemo jo z limonovo lupinico in izdatno pobrizgamo z oljčnim oljem. Vsako posujemo s pestjo granole in postrežemo z rukolo, zabeljeno z balzamičnim kisom in limonovim sokom.
Ste vedeli?
Burrato so si sprva zamislili, da bi porabili ostanke mocarele, nato pa so ugotovili, da gre za okusno delikateso.
Priljubljeni recepti
Z gobami nadevan piščanec in limonova rižota
Puranja mineštra
Pesa v slani skorjici s feto in marinirano čebulo
Rdeča pesa, kot je še ne poznate. Odlična je kot predjed ali priloga.