
Svinjski kotleti z zelenjavo v jabolčniku po irsko
Krepka irska obara, ob kateri že stoletja odraščajo generacije Ircev.
Svinjski kotleti z zelenjavo v jabolčniku po irsko
Krepka irska obara, ob kateri že stoletja odraščajo generacije Ircev.

Sestavine
- košček masla
- 2 svinjska kotleta
- 4 rezine dimljene slanine
- 2 krompirja
- 1 korenček
- ½ majhne repe ali rumene kolerabe
- ½ zeljne glave
- lovorov list
- 1 dl jabolčnika
- 1 dl piščančje jušne osnove
- sol
- poper
Preberite tudi

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.
Sestavine
- košček masla
- 2 svinjska kotleta
- 4 rezine dimljene slanine
- 2 krompirja
- 1 korenček
- ½ majhne repe ali rumene kolerabe
- ½ zeljne glave
- lovorov list
- 1 dl jabolčnika
- 1 dl piščančje jušne osnove
- sol
- poper
Postopek
Slanino narežemo na manjše koščke. Krompir, repo ali kolerabo in korenček olupimo in narežemo na kose. Pol zeljne glave narežemo na manjše dele.
Košček masla segrejemo v kozici ali globlji ponvi, da začne cvrčati, nato na njem 2 do 3 minute na vsaki strani pečemo meso, da se rjavo zapeče, in ga damo na stran.
Slanino in korenovke damo v posodo, v kateri smo pekli meso, in jih počasi popražimo z vseh strani, da se rahlo obarvajo. Vmešamo zelje, na vrh položimo meso in prelijemo z jabolčnikom in piščančjo jušno osnovo. Solimo in popramo, dodamo še lovorov list, posodo pokrijemo in na nizki temperaturi kuhljamo 20 minut, da se meso skuha, zelenjava pa zmehča.
Postrežemo pri mizi, naravnost iz posode.
Nasvet
Ta recept lahko prilagajamo po svoji želji in uporabimo različno zelenjavo, na primer ohrovt, por, šalotko, pastinak …