
Preprosta juha miso
Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa
Preprosta juha miso
Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Sestavine
- 2–3 žlice svetle, kratko starane paste miso
- 1 mlada čebula, narezana na kolobarčke
- 100–150 g tofuja, svilnatega, narezanega na kocke
- pest alg (vakame, lahko tudi nori)
- šopek mlade špinače ali blitve
- pest šitak
- 50 g ajdovih špagetov

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 2–3 žlice svetle, kratko starane paste miso
- 1 mlada čebula, narezana na kolobarčke
- 100–150 g tofuja, svilnatega, narezanega na kocke
- pest alg (vakame, lahko tudi nori)
- šopek mlade špinače ali blitve
- pest šitak
- 50 g ajdovih špagetov
Postopek
Alge zdrobimo v pesti in jih za nekaj minut namočimo. Vse sestavine, razen paste miso, nato skuhamo v toliko vode, da dobimo želeno gostoto juhe. Tudi razmerje med sestavinami in njihovo količino lahko prilagajamo okusu in lakoti.
Ko je juha kuhana, ugasnemo kuhalnik in počakamo nekaj minut, da se malo ohladi. Nato v zajemalko zajamemo nekaj juhe, v njej raztopimo žlico paste miso, jo vmešamo v lonec in pokusimo. Pasto postopoma dodajamo juhi po svojem okusu.