© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
str 75

Sestavine

  • 2–3 žlice svetle, kratko starane paste miso
  • 1 mlada čebula, narezana na kolobarčke
  • 100–150 g tofuja, svilnatega, narezanega na kocke
  • pest alg (vakame, lahko tudi nori)
  • šopek mlade špinače ali blitve
  • pest šitak
  • 50 g ajdovih špagetov
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 2–3 žlice svetle, kratko starane paste miso
  • 1 mlada čebula, narezana na kolobarčke
  • 100–150 g tofuja, svilnatega, narezanega na kocke
  • pest alg (vakame, lahko tudi nori)
  • šopek mlade špinače ali blitve
  • pest šitak
  • 50 g ajdovih špagetov

Postopek

1

Alge zdrobimo v pesti in jih za nekaj minut namočimo. Vse sestavine, razen paste miso, nato skuhamo v toliko vode, da dobimo želeno gostoto juhe. Tudi razmerje med sestavinami in njihovo količino lahko prilagajamo okusu in lakoti.

2

Ko je juha kuhana, ugasnemo kuhalnik in počakamo nekaj minut, da se malo ohladi. Nato v zajemalko zajamemo nekaj juhe, v njej raztopimo žlico paste miso, jo vmešamo v lonec in pokusimo. Pasto postopoma dodajamo juhi po svojem okusu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.