© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
str 75

Sestavine

  • 2–3 žlice svetle, kratko starane paste miso
  • 1 mlada čebula, narezana na kolobarčke
  • 100–150 g tofuja, svilnatega, narezanega na kocke
  • pest alg (vakame, lahko tudi nori)
  • šopek mlade špinače ali blitve
  • pest šitak
  • 50 g ajdovih špagetov
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 2–3 žlice svetle, kratko starane paste miso
  • 1 mlada čebula, narezana na kolobarčke
  • 100–150 g tofuja, svilnatega, narezanega na kocke
  • pest alg (vakame, lahko tudi nori)
  • šopek mlade špinače ali blitve
  • pest šitak
  • 50 g ajdovih špagetov

Postopek

1

Alge zdrobimo v pesti in jih za nekaj minut namočimo. Vse sestavine, razen paste miso, nato skuhamo v toliko vode, da dobimo želeno gostoto juhe. Tudi razmerje med sestavinami in njihovo količino lahko prilagajamo okusu in lakoti.

2

Ko je juha kuhana, ugasnemo kuhalnik in počakamo nekaj minut, da se malo ohladi. Nato v zajemalko zajamemo nekaj juhe, v njej raztopimo žlico paste miso, jo vmešamo v lonec in pokusimo. Pasto postopoma dodajamo juhi po svojem okusu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.