Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja nabodala s cacikijem

Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.

Piščančja nabodala s cacikijem

Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 porcije
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Prednost nabodala je, da lahko na leseno ali kovinsko paličico izmenično nataknemo različne jedi, ki se potem na žaru ali v pečici spečejo skupaj. Po navadi tako na ražnjič izmenično nanizamo kose mesa, paprike, čebule, bučk in druge zelenjave, včasih tudi sir za žar, ki se ne stali. Tako nanizane sestavine si vzajemno izboljšujejo okus in sočnost.

Caciki je idealna priloga za nabodala, saj krasno dopolnjuje njihov okus in doda nekaj svežine.

Sestavine

Za nabodala

  • 600 g piščančjih prsi (brez kože)
  • sol in poper
  • sok ½ limone
  • oljčno olje
  • 2 papriki (rdeča in rumena)
  • 1 bučka
  • 1 rdeča čebula

Za caciki

  • 150 g kumare
  • 400 g grškega jogurta
  • 1 strok česna
  • svež koper
  • oljčno olje
  • sol

Preberite tudi

Sestavine

Za nabodala

  • 600 g piščančjih prsi (brez kože)
  • sol in poper
  • sok ½ limone
  • oljčno olje
  • 2 papriki (rdeča in rumena)
  • 1 bučka
  • 1 rdeča čebula

Za caciki

  • 150 g kumare
  • 400 g grškega jogurta
  • 1 strok česna
  • svež koper
  • oljčno olje
  • sol

Postopek

1

Piščančje meso zrežemo na kocke. Preložimo jih v skledo, solimo in popramo, dodamo limonov sok in oljčno olje. Dobro premešamo in za kakšno uro postavimo v hladilnik.

Medtem očistimo in narežemo papriko, bučke in čebulo. Pazimo, da je vsa zelenjava narezana na približno enako velike kose kot piščanec, da se bo enakomerno zapekla

Vse sestavine nato razporedimo po lesenih ali kovinskih nabodalih, nato pa jih popečemo na žaru ali rebrasti ponvi. Pečemo jih približno 20 minut, vmes pa večkrat obrnemo.

Medtem ko se nabodala pečejo, pripravimo caciki, tako da olupimo kumaro, ji po potrebi ostranimo semena in jo drobno naribamo. Odstranimo odvečno tekočino, nato pa primešamo jogurt, strt česen in oljčno olje. Caciki solimo, dodamo koper in dobro premešamo.

grški jogurt in oljčno olje


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.