
Njoki iz ponve z bobom, pršutom, rikoto in žajbljem
Fini njoki bodo pripravljeni, kot bi mignil
Njoki iz ponve z bobom, pršutom, rikoto in žajbljem
Fini njoki bodo pripravljeni, kot bi mignil

Sestavine
- 250 g rikote
- naribana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
- 6 rezin pršuta
- 400 g njokov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- maslo za praženje
- prgišče lističev žajblja
- 150 g blanširanega boba (oluščenega in brez kožic)

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 250 g rikote
- naribana lupinica 1 bio limone
- sol in poper
- 6 rezin pršuta
- 400 g njokov
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- maslo za praženje
- prgišče lističev žajblja
- 150 g blanširanega boba (oluščenega in brez kožic)
Postopek
Zmešamo rikoto, limonovo lupinico ter obilo soli in popra. Mešanico razprostremo na dno plitve široke servirne sklede.
Pod žarom v pečici spečemo rezine pršuta, da zahrustajo, med peko jih obrnemo. Pustimo, da se ohladijo, nato jih nalomimo na koščke.
Njoke skuhamo v osoljenem kropu. Ko priplavajo na površje, jih s penovko poberemo iz vode in odložimo na kuhinjski papir, da se odcedijo.
V veliki oplasteni ponvi segrejemo oljčno olje in na njem nekaj minut pražimo česen, ki smo ga rahlo strli z rezilom noža, da odišavi olje. Dodamo kuhane njoke in jih pražimo, da se zlato rjavo in hrustljavo zapečejo (po potrebi to naredimo v več porcijah in popražene shranimo v toplo pečico).
V drugi ponvici razpustimo maslo in na njem hrustljavo popražimo žajbljeve liste. Njoke naložimo na rikoto, posujemo z blanširanim bobom, prelijemo z maslom in žajbljem ter posujemo še s hrustljavimi koščki pršuta.