
Marinirana skuša s kislo smetano in kaprami
Skandinavsko navdihnjena
Marinirana skuša s kislo smetano in kaprami
Skandinavsko navdihnjena

Sestavine
- 3 dl belega vinskega kisa
- 1 majhen korenček
- 1 rdeča čebula
- 6 jagod pimentovca
- 8 zrn popra
- 4 nageljnove žbice
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička soli
- 4 fileji skuše
ko postrežemo
- 2 rezini rženega kruha
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
- 2 žlici kaper
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek drobnjaka

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 3 dl belega vinskega kisa
- 1 majhen korenček
- 1 rdeča čebula
- 6 jagod pimentovca
- 8 zrn popra
- 4 nageljnove žbice
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička soli
- 4 fileji skuše
ko postrežemo
- 2 rezini rženega kruha
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
- 2 žlici kaper
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek drobnjaka
Postopek
Korenček in čebulo tenko narežemo, jagode pimentovca nekoliko stremo. V kozico damo kis, 3 dl vode, korenček, rdečo čebulo, pimentovec, poper, nageljnove žbice, sladkor in sol. Zavremo in nežno kuhamo 10 minut oziroma toliko, da se korenček skuha, nato odstavimo in pustimo, da se marinada nekoliko ohladi.
Ribje fileje položimo v plitvo posodo s kožno stranjo navzgor in jih prelijemo z marinado. Pustimo, da se vse ohladi, nato pokrijemo s prosojno kuhinjsko folijo in za 24 ur postavimo v hladilnik.
Naslednji dan vzamemo fileje iz marinade, jih osušimo in narežemo na rezine. Kruh popečemo, obložimo z rezinami skuše, dodamo še žlico kisle smetane in posujemo s kaprami, nasekljano rdečo čebulo in narezanim drobnjakom.