
Sestavine
testo
- 5 beljakov
- 60 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 180 g kokosove moke
krema
- 350 g borovnic
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 dl sladke smetane
- 150 g maskarponeja
- 5 listov želatine
preliv
- 100 g borovnic
- 5 g želatine agar agar
- 60 g kristalnega sladkorja
- 2,5 dl vode
Preberite tudi

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.
Sestavine
testo
- 5 beljakov
- 60 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 180 g kokosove moke
krema
- 350 g borovnic
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 dl sladke smetane
- 150 g maskarponeja
- 5 listov želatine
preliv
- 100 g borovnic
- 5 g želatine agar agar
- 60 g kristalnega sladkorja
- 2,5 dl vode
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Beljake rahlo stepemo, toliko, da še ne naredimo snega, dodamo kristalni in vaniljev sladkor ter kokosovo moko. Premešamo in nalijemo v model za torto, obložen s papirjem za peko, postavimo ga v pečico in pečemo 18 minut.
Medtem pripravimo kremo. Borovnicam (350 g) dodamo sladkor v prahu in jih zmiksamo. Sladko smetano stepemo, dodamo zmiksane borovnice in maskarpone. Želatino namočimo v mrzlo vodo, jo ožmemo in raztopimo v ponvi. Raztopljeno želatino na rahlo vmešamo v kremo. Pripravljeno kremo razmažemo po ohlajenem kokosovem testu.
Pripravimo še borovničevo preliv. V 250 ml vode vmešamo 60 g sladkorja, mešanico segrejemo do vretja in kuhamo še približno 10 minut, da se sladkor raztopi. V toplo sladko vodo vmešamo agar agar in zavremo. Vre naj 2 minuti. Med ohlajanjem vmešamo borovnice in z mlačno zmesjo prelijemo torto.