
Goveji lonec z zelenjavo
Preprosta priprava in še lažje pomivanje! Enolončnico za deževne dni smo »podprli« s tabaskom.
Goveji lonec z zelenjavo
Preprosta priprava in še lažje pomivanje! Enolončnico za deževne dni smo »podprli« s tabaskom.

Sestavine
- 750 g mlete puste govedine
- malo olja
- 1 goveja jušna kocka
- 2 veliki čebuli
- 450 g korenja
- 600 g krompirja
- 800 g kuhanega belega fižola
- worcestrska omaka ali tabasko
- sol
- poper
- večji šop peteršilja

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 750 g mlete puste govedine
- malo olja
- 1 goveja jušna kocka
- 2 veliki čebuli
- 450 g korenja
- 600 g krompirja
- 800 g kuhanega belega fižola
- worcestrska omaka ali tabasko
- sol
- poper
- večji šop peteršilja
Postopek
Čebuli olupimo in grobo narežemo. Prav tako olupimo krompir in ga narežemo na večje kose. Korenje olupimo in ga narežemo na tanke kolobarje. Peteršilj operemo in grobo nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo malo olja in na srednji temperaturi prepražimo govedino, da porjavi. Večkrat premešamo. Nato mesu dodamo govejo kocko ter dobro premešamo.
Dodamo čebulo in krompir, zmešamo z mesom in zalijemo z dovolj vrele vode (približno 1,3 l), da je vse pokrito s tekočino. Jed zavremo, nato pa ogenj zmanjšamo ter solimo in popramo. Čez 10 minut dodamo korenje, vse dobro premešamo in še 20 minut kuhljamo, da se zelenjava zmehča.
Vmešamo fižol, po okusu dodamo worcestrsko omako ali tabasko, vse skupaj dobro premešamo in še malo pokuhamo. Posujemo s peteršiljem in postrežemo.