
Sestavine
- 2 jajci
- 2 dl mleka
- 100 g drobtin
- 4 rezine starega kruha
- 2 žlici olja
- 4 žlice trsnega sladkorja
- 1 čajna žlička cimeta
- sol
- sezonsko sadje, vaniljev sladoled in nasekljani orehi, ko postrežemo
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 2 jajci
- 2 dl mleka
- 100 g drobtin
- 4 rezine starega kruha
- 2 žlici olja
- 4 žlice trsnega sladkorja
- 1 čajna žlička cimeta
- sol
- sezonsko sadje, vaniljev sladoled in nasekljani orehi, ko postrežemo
Postopek
Jajci posolimo in stepemo. V globok krožnik vlijemo mleko, v drugega stepena jajca, v tretjega pa natresemo drobtine.
Rezine kruha pomočimo v mleko, nato v jajca, povaljamo jih v drobtinah in jih v ponvi na olju popečemo z obeh strani.
Pred postrežbo opečene rezine kruha povaljamo v mešanici cimeta in sladkorja. Postrežemo jih s sezonskim sadjem, kepico vaniljevega sladoleda in orehi.