Osvojili so nova sommelierska znanja


V aprilu in maju je v organizaciji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, v Mestni hiši Brežice potekal tečaj »Sommelier začetnik«, ki ga je izvajal Sommelier Master. Na 30-urnem tečaju o poznavanju vina so se tečajniki spoznali z osnovami vinogradništva in vinarstva, vinske zakonodaje, postrežbo vina in vinsko senzoriko. Skozi obširno degustacijo so bile v praktičnem delu predstavljene vse tri vinorodne dežele Slovenije - Primorska, Podravje in Posavje.
Na tečaju je bil podan poseben poudarek na ujemanju vina in hrane - food pairingu. Na enem od srečanj so tako vina in jedi spajali horizontalno, kar pomeni ugotavljanje oz. ujemanje različnih okusov z vinom. Poskrbljeno je bilo tudi za praktično znanje, saj je eno srečanje potekalo v Gostilni Kunst v Krškem. Tečajniki so k večhodnemu meniju priporočali različna vina in jih družili s hrano. Poleg vin so bila na tečaju podana tudi osnovna znanja o čajih in žganih pijačah.
Tečaj sommelier začetnik so izvajali Majda Debevc, vrhunska strokovnjakinja s področja žganih pijač in sommelierka 3. stopnje, Edvard Kužner, dolgoletni profesor na celjski gostinski šoli, vinski vitez in sommelier 3. stopnje ter Aleksander Bohinc, nosilec sedmih zlatih medalj iz sommelierstva in dobitnik več nagrad s področja gostinstva in strežbe, sommelier 3. stopnje.
Različna, predvsem podjetniško usmerjena predavanja in delavnice oz. srečanja bomo izvajali tudi v prihodnje. Vsebine si želimo prilagoditi vašim potrebam - željam, zato bomo veseli vaših pobud in predlogov na: info@pcbrezice.si.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se