Špeharjada

##IMAGE-3908242##
Pri Francetovi jami v Mali Gori nedaleč od Ribnice je najemnik Jamarskega doma Matjaž Mrhar s sodelavci pred časom pripravil drugo ocenjevanje doma kakovostno pripravljenega špeha, ki postaja vse bolj uporaben in zdravju koristen suho mesnati izdelek v prehrani. Komisija je po že uveljavljenih pravilnikih ocenjevala zunanji izgled, barvo in prerez, teksturo, vonj, okus oziroma aromo primerka. Vseh primerkov je bilo 18.
Največ točk so prisodili špehu, ki ga je na ocenjevanje prinesel Pavel Sauer iz Črnega Potoka pri Kočevju, na drugo mesto se je uvrstil Janez Rigler iz Ribnice, tretji so bili Ljubiteljski mesarji iz Ribnice. Pred razglasitvijo, na sliki so zmagovalci in člani komisije, se je zelo razživelo, še posebej, ko je meh v roke vzel mlad harmonikar Jaka Oražem iz Prigorice.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se