Juršinci: Izdelek Tamare Kekec navdušil komisijo
Vedno bolj izrazite posledice, ki jih ima uporaba kemičnih gnojil in pesticidov na naravo in naše zdravje, so več kot dovolj velik razlog za spodbujanje ekološkega kmetovanja. Ravno s tem namenom je bilo deveto leto zapored izvedeno tudi tekmovanje Ecotrophelia Slovenija, na katerem so se z inovativnimi idejami in izdelki predstavljali tudi študentje iz našega območja.

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je letos, deveto leto zapored organizirala tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod naslovom Ecotrophelia Slovenija 2017. Od navadnih izdelkov se ti razlikujejo po eko-inovacijah v vsaj eni dimenziji razvoja. Namen je mlade spodbuditi k timskemu delu, organizaciji, razvoju novih izdelkov ter posledično prepoznati inovativne živilske izdelke, ki jih je smiselno strokovno podpreti, mladim pa pomagati pri zagonu proizvodnje ter pri povezovanju s potencialnimi investitorji.
Priložnost, da pokaže svojo inovativno plat v tem tekmovanju, je izkoristila tudi Tamara Kekec, absolventka magistrskega študija na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede. Skupaj s kolegico Dominiko Klavž sta za namen tekmovanja v treh mesecih razvili izdelek Tofujeve sanje. „Izdelali sva sladico iz soje in aronijine omake. S tem bova skušali tudi nadaljevati, saj je bil odziv odličen. Zdi se mi, da končno postajamo bolj osveščeni, kako pomembna je ekološka pridelava. Treba je podpirati kmete, odkupovati ekološke izdelke, saj je v tem veliko prednosti tako za naravo kot zdravje,“ poudarja Kekčeva.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se