© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zlato za pet hlebcev Pekarne Grosuplje 


dolenjski-list
J. A.
4. 5. 2010, 00.00
Posodobljeno
12:12
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

pekarna_grosuplje_1_.jpg
Pekarna Grosuplje, Studio Kernel
Direktor Pekarne Grosuplje Miran Hribar in vodja službe za kontrolo in razvoj v tej pekarni Grosuplje Barbara Štiglic. (Foto: Pekarna Grosuplje, Studio Kernel)

##IMAGE-3510948##

Pet najbolj priljubljenih hlebcev Pekarne Grosuplje, Krjavelj, Malnar, Sosed, Korošec in Skorjavc, izdelanih brez aditivov, je dobilo zlata odličja na 10. ocenjevanju kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva in testenin v organizaciji Gospodarske Zbornice Slovenije.  

"Nagrade so potrdilo, da se razvoj Pekarne Grosuplje v Poslovnem sistemu Mercator nadaljuje v znamenju kakovosti. Kruh brez dodanih aditivov smo začeli uvajati pred 13 leti in pri tem vztrajali. Veseli nas, da danes predstavlja že četrtino naše proizvodnje. Gre za zahtevno proizvodnjo in odličja so dokaz, da so njeni rezultati vrhunske lastnosti kruha," je priznanja pospremil direktor Pekarne Grosuplje Miran Hribar.

O ocenjevanju

Na vsakoletnem ocenjevanju kakovosti kruha zlata priznanja podeljujejo izdelkom, ki zadostujejo kriterijem odlične kakovosti. Letos je na njem sodelovalo 18 pekarskih podjetij iz Slovenije, ki so prijavila 59 različnih pekovskih izdelkov. Kriterijem odlične kakovosti je zadostilo 35 vrst kruha, štiri vrste pekovskega peciva in pet vrst finega pekovskega peciva.

Neodvisna štiričlanska strokovna komisija, katere člani so strokovnjaki, zaposleni na biotehniški fakulteti, v pekarski industriji in kontrolnih ustanovah, je preverila kakovost prijavljenega kruha in peciva. Ocenjevali so senzorične lastnosti izdelkov: vonj in okus, zunanji videz in obliko izdelkov, videz ter lastnosti sredice in skorje.

Strokovna komisija bo naključno izbranim nagrajenim izdelkom iz prodajnih polic ponovno preverila kakovost v drugi polovici leta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.