Vrata odprla Hiša kruha

Pekarna Grosuplje je danes odprla Hišo kruha, domačo prodajalno svojih izdelkov, v kateri bodo zaradi neposredne bližine pekarne lahko ponujali pravkar spečen kruh in pekovsko pecivo tudi po ugodnejših 10-odstotkov nižjih cenah. Kot so poudarili, je Hiša kruha hkrati tudi prostor za spoznavanje kruha kot pomembnega dela naše kulturne dediščine.

Ob tej priložnosti so mojstri peki prikazali izdelavo tradicionalnih pekovskih izdelkov, na ogled pa je tudi razstavo o najstarejših naravnih sredstvih za vzhajanje »Večni zakladi krušne dediščine - droži, kislo testo«, ki je nastala v sodelovanju s Tehniškim muzejem Slovenije in bo odprta do 6. avgusta, sicer pa bo v okviru prireditve Praznik kruha do konca leta obiskala 22 slovenskih krajev.

Pekarna Grosuplje, ki bo naslednje leto praznovala šest desetletij delovanja, že več let načrtno spodbuja ohranjanje in poznavanje slovenske krušne dediščine. Njen del je tudi uporaba kislega testa, ki ga v Pekarni Grosuplje uporabljajo pri pripravi hlebcev brez aditivov, so v Mercatorju zapisali v sporočilu za javnost.
»Za odprtje Hiše kruha smo se odločili predvsem zaradi večkrat izraženih želja prebivalcev Grosuplja in okolice, da bi v pekarni lahko kupovali sveže pečene grosupeljske hlebce, štruce, žemlje in drugo pekovsko ter fino pecivo,« je povedal Miran Hribar, direktor Pekarne Grosuplje.
V Hiši kruha so na voljo tudi mlečni in delikatesni izdelki, brezalkoholne pijače in sadje.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se