
Kaj boste skuhali danes?
Telečji marengo
Poznate marengo? To je tipična francoska jed iz enega lonca. Največkrat je pripravljena s piščančjim mesom, mi pa smo jo tokrat za spremembo naredili s teletino.
Telečji marengo
Poznate marengo? To je tipična francoska jed iz enega lonca. Največkrat je pripravljena s piščančjim mesom, mi pa smo jo tokrat za spremembo naredili s teletino.

Sestavine
- oljčno olje
- 1,5 kg teletine
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 3 žlice moke
- 3,5 dl suhega belega vina
- 500 g svežega paradižnika
- prgišče bazilike
- 1⁄2 žličke timijanovih listov
- 250 g majhnih šampinjonov
- 1 žlička soli
- 1⁄4 žličke popra
ko postrežemo
- prgišče peteršilja
- v pari kuhan riž

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- oljčno olje
- 1,5 kg teletine
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 3 žlice moke
- 3,5 dl suhega belega vina
- 500 g svežega paradižnika
- prgišče bazilike
- 1⁄2 žličke timijanovih listov
- 250 g majhnih šampinjonov
- 1 žlička soli
- 1⁄4 žličke popra
ko postrežemo
- prgišče peteršilja
- v pari kuhan riž
Postopek
Teletino narežemo na kocke s stranico 5 cm. Čebulo drobno sesekljamo. Česen stremo. Paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na četrtine. Baziliko drobno narežemo.
Pečico segrejemo na 170 °C (ali na 150 °C z ventilacijo). V težki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in popražimo meso (mogoče bomo to morali narediti v več porcijah), ki ga nato stresemo v težko nepregorno posodo. V ponev dodamo žlico olja in pri zmerni temperaturi pražimo čebulo, da se zmehča. Nato dodamo česen in moko ter pomešamo. Takoj prilijemo vino in dobro premešamo, zavremo in stresemo v nepregorno posodo k mesu, kjer naj tekočina ponovno zavre.
Dodamo paradižnik in zelišča ter solimo in popramo. Posodo pokrijemo in jo postavimo v pečico za uro in 15 minut oziroma dokler se teletina ne zmehča. Nato posodo vzamemo ven, dodamo očiščene gobe (če so večje, jih narežemo) in jed vrnemo v pečico še za 15 minut.
Telečji marengo potresemo s peteršiljem in ga postrežemo z rižem.
Priljubljeni recepti
Pirina solata s pečenim korenjem in sirom feta
Odlična in zdrava – če je kaj ostane, boste naslednji dan v službi imeli tudi odlično malico.
Hruškova torta z javorovim sirupom
Zelo odrasla torta z rahlo odišavljenim biskvitom in hruškami, karameliziranimi v javorovem sirupu, za povrh pa beljakova maslena krema