
Puranja enolončnica s stročjim fižolom
Puranje meso je zelo priljubljena izbira, saj je hitro pripravljeno. Vsebuje izjemno malo maščob, zato pa več proteinov in drugih pomembnih hranil.
Puranja enolončnica s stročjim fižolom
Puranje meso je zelo priljubljena izbira, saj je hitro pripravljeno. Vsebuje izjemno malo maščob, zato pa več proteinov in drugih pomembnih hranil.

Sestavine
- 600 g puranjega mesa
- sol in poper
- 1 čebula
- 0,5 dl rastlinskega olja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1/2 žličke kumine v prahu
- 500 ml piščančje jušne osnove
- 300 g stročjega fižola
- 1 žlička majarona

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji
Sestavine
- 600 g puranjega mesa
- sol in poper
- 1 čebula
- 0,5 dl rastlinskega olja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1/2 žličke kumine v prahu
- 500 ml piščančje jušne osnove
- 300 g stročjega fižola
- 1 žlička majarona
Postopek
Puranje meso narežemo na kocke, solimo in popramo.
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo meso in paradižnikovo mezgo ter popražimo. Ko se meso zapeče, prilijemo jušno osnovo in na nizkem ognju kuhamo približno 20 minut.
Fižol očistimo, speremo in odcedimo. Nato ga dodamo v enolončnico z mesom in kuhamo, dokler se ne zmehča. Juho začinimo s soljo, poprom in majaronom. Postrežemo s kuhanim krompirjem ali svežim kruhom.