
Puranja enolončnica s stročjim fižolom
Puranje meso je zelo priljubljena izbira, saj je hitro pripravljeno. Vsebuje izjemno malo maščob, zato pa več proteinov in drugih pomembnih hranil.
Puranja enolončnica s stročjim fižolom
Puranje meso je zelo priljubljena izbira, saj je hitro pripravljeno. Vsebuje izjemno malo maščob, zato pa več proteinov in drugih pomembnih hranil.

Puranje meso je pečeno prijetnega okusa in se lepo ujema z različnimi začimbami. Uporabljamo ga za pripravo vitalnih, lahkih obrokov in tudi za pripravo bogatejših jedi.
S puranjim mesom lahko v marsikaterem receptu nadomestimo goveje ali svinjsko meso. Ima nizko energijsko vrednost in je zelo hitro pripravljeno. Kot pri vsakem drugem perutninske mesu moramo paziti le, da ga dovolj toplotno obdelamo.
Sestavine
- 600 g puranjega mesa
- sol in poper
- 1 čebula
- 0,5 dl rastlinskega olja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1/2 žličke kumine v prahu
- 500 ml piščančje jušne osnove
- 300 g stročjega fižola
- 1 žlička majarona

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 600 g puranjega mesa
- sol in poper
- 1 čebula
- 0,5 dl rastlinskega olja
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1/2 žličke kumine v prahu
- 500 ml piščančje jušne osnove
- 300 g stročjega fižola
- 1 žlička majarona
Postopek
Puranje meso narežemo na kocke, solimo in popramo.
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo meso in paradižnikovo mezgo ter popražimo. Ko se meso zapeče, prilijemo jušno osnovo in na nizkem ognju kuhamo približno 20 minut.
Fižol očistimo, speremo in odcedimo. Nato ga dodamo v enolončnico z mesom in kuhamo, dokler se ne zmehča. Juho začinimo s soljo, poprom in majaronom. Postrežemo s kuhanim krompirjem ali svežim kruhom.