© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrti panetone s hrustljavimi mandlji

Super zamisel za panetone, ki ga nihče noče

Ocvrti panetone s hrustljavimi mandlji

Super zamisel za panetone, ki ga nihče noče

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ocvrti pnetone s hrustljavimi mandlji

Sestavine

  • 2 jajci
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 3 klementine
  • 4 rezine panetoneja, velike kot toast, debele 2 cm
  • 50 g mandljevih lističev
  • za oreh masla
  • brizg nevtralnega olja (sončničnega ali rastlinskega)
  • 50 g semen granatnega jabolka, ko postrežemo
  • javorov sirup ali med in grški jogurt, ko postrežemo (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 3 klementine
  • 4 rezine panetoneja, velike kot toast, debele 2 cm
  • 50 g mandljevih lističev
  • za oreh masla
  • brizg nevtralnega olja (sončničnega ali rastlinskega)
  • 50 g semen granatnega jabolka, ko postrežemo
  • javorov sirup ali med in grški jogurt, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Eno klementino ožmemo, drugi dve olupimo in ju prečno narežemo na rezine. Mandljeve lističe potresemo po krožniku. V veliki plitvi skledi razžvrkljamo jajca, mleko, cimet in lupino klementine. V mešanico položimo rezine panetoneja, počakamo, da se malo napijejo, jih obrnemo, še malo počakamo in položimo na mandljeve lističe. Panetone se ne sme preveč namočiti, sicer rezine razpadejo.

2

Rezine pritisnemo, da se jih mandljevi lističi bolje oprimejo, nato jih obrnemo in postopek ponovimo še na drugi strani. V veliki ponvi segrejemo maslo in olje; če so kosi panetoneja veliki, bomo morda potrebovali dve ponvi.

3

Ko se maslo zapeni, položimo rezine v ponev in jih pri srednji temperaturi po vsaki strani cvremo 3 do 4 minute oziroma do zlato rumene barve. Po želji jih postrežemo s semeni granatnega jabolka, rezinami klementin, javorjevim sirupom ali medom in grškim jogurtom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.