
Kaj boste skuhali danes?
Ocvrti panetone s hrustljavimi mandlji
Super zamisel za panetone, ki ga nihče noče
Ocvrti panetone s hrustljavimi mandlji
Super zamisel za panetone, ki ga nihče noče

Sestavine
- 2 jajci
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička cimeta v prahu
- 3 klementine
- 4 rezine panetoneja, velike kot toast, debele 2 cm
- 50 g mandljevih lističev
- za oreh masla
- brizg nevtralnega olja (sončničnega ali rastlinskega)
- 50 g semen granatnega jabolka, ko postrežemo
- javorov sirup ali med in grški jogurt, ko postrežemo (po želji)

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 2 jajci
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička cimeta v prahu
- 3 klementine
- 4 rezine panetoneja, velike kot toast, debele 2 cm
- 50 g mandljevih lističev
- za oreh masla
- brizg nevtralnega olja (sončničnega ali rastlinskega)
- 50 g semen granatnega jabolka, ko postrežemo
- javorov sirup ali med in grški jogurt, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Eno klementino ožmemo, drugi dve olupimo in ju prečno narežemo na rezine. Mandljeve lističe potresemo po krožniku. V veliki plitvi skledi razžvrkljamo jajca, mleko, cimet in lupino klementine. V mešanico položimo rezine panetoneja, počakamo, da se malo napijejo, jih obrnemo, še malo počakamo in položimo na mandljeve lističe. Panetone se ne sme preveč namočiti, sicer rezine razpadejo.
Rezine pritisnemo, da se jih mandljevi lističi bolje oprimejo, nato jih obrnemo in postopek ponovimo še na drugi strani. V veliki ponvi segrejemo maslo in olje; če so kosi panetoneja veliki, bomo morda potrebovali dve ponvi.
Ko se maslo zapeni, položimo rezine v ponev in jih pri srednji temperaturi po vsaki strani cvremo 3 do 4 minute oziroma do zlato rumene barve. Po želji jih postrežemo s semeni granatnega jabolka, rezinami klementin, javorjevim sirupom ali medom in grškim jogurtom.
Priljubljeni recepti
Dvojno močni čokoladni »šarkelj« s sočno sredico
Preprosti okrogli božični piškoti za okrasitev
Praznično vzdušje ni le v umetelnih pojedinah, ampak v preprostih stvareh – na primer v piškotih, ki jih okrašujemo z družino ali prijatelji. Ti piškoti so popolna osnova za zabavno ustvarjanje, hkrati pa tako okusni, da jih zmanjka, še preden pospravimo kuhinjo.