© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ocvrti panetone s hrustljavimi mandlji

Super zamisel za panetone, ki ga nihče noče

Ocvrti panetone s hrustljavimi mandlji

Super zamisel za panetone, ki ga nihče noče

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ocvrti pnetone s hrustljavimi mandlji

Sestavine

  • 2 jajci
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 3 klementine
  • 4 rezine panetoneja, velike kot toast, debele 2 cm
  • 50 g mandljevih lističev
  • za oreh masla
  • brizg nevtralnega olja (sončničnega ali rastlinskega)
  • 50 g semen granatnega jabolka, ko postrežemo
  • javorov sirup ali med in grški jogurt, ko postrežemo (po želji)
sladkih5 bozicne-miske - full - 2.jpg

Božične miške, recept

Ocvrte miške se običajno na mizah pojavijo proti koncu zime, a se jih da zlahka obleči v bolj praznična oblačila. Kot osnovo za miške uporabimo odličen božični jogurt, ki ga je moč kupiti le v tem obdobju, v maso pa spadajo še orehi in brusnice.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 3 klementine
  • 4 rezine panetoneja, velike kot toast, debele 2 cm
  • 50 g mandljevih lističev
  • za oreh masla
  • brizg nevtralnega olja (sončničnega ali rastlinskega)
  • 50 g semen granatnega jabolka, ko postrežemo
  • javorov sirup ali med in grški jogurt, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Eno klementino ožmemo, drugi dve olupimo in ju prečno narežemo na rezine. Mandljeve lističe potresemo po krožniku. V veliki plitvi skledi razžvrkljamo jajca, mleko, cimet in lupino klementine. V mešanico položimo rezine panetoneja, počakamo, da se malo napijejo, jih obrnemo, še malo počakamo in položimo na mandljeve lističe. Panetone se ne sme preveč namočiti, sicer rezine razpadejo.

2

Rezine pritisnemo, da se jih mandljevi lističi bolje oprimejo, nato jih obrnemo in postopek ponovimo še na drugi strani. V veliki ponvi segrejemo maslo in olje; če so kosi panetoneja veliki, bomo morda potrebovali dve ponvi.

3

Ko se maslo zapeni, položimo rezine v ponev in jih pri srednji temperaturi po vsaki strani cvremo 3 do 4 minute oziroma do zlato rumene barve. Po želji jih postrežemo s semeni granatnega jabolka, rezinami klementin, javorjevim sirupom ali medom in grškim jogurtom.

Priljubljeni recepti

Solata iz črnega fižola z avokadom in mangom

Nenavadna kombinacija manga in fižola, vendar zato še toliko bolj okusna.

15 min
Enostavno

Roza limonada

Popestrimo limonado z malinami!

10 min
Enostavno

Piščančja stegna s korenovkami

Ideja, kako porabiti pridelke z vrta.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.