
Načos s slanino in sirovo omako
Načosi so odlična izbira za sproščene zabave
Načos s slanino in sirovo omako
Načosi so odlična izbira za sproščene zabave

Sestavine
- 150 g naribanega zrelega sira čedar ali drugega aromatičnega topljivega sira
- 1 žlica koruznega škroba
- 3 dl sladke smetane
- 1–2 žlici javorovega sirupa
- nekaj kapljic tabaska
- 6 rezin prekajene mesnate slanine
- 200 g navadnega tortiljinega čipsa
- 3 mlade čebulice
- 1 čili jalapeño
- pest koriandrovih ali peteršiljevih lističev
- kisla smetana, ko postrežemo

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.
Sestavine
- 150 g naribanega zrelega sira čedar ali drugega aromatičnega topljivega sira
- 1 žlica koruznega škroba
- 3 dl sladke smetane
- 1–2 žlici javorovega sirupa
- nekaj kapljic tabaska
- 6 rezin prekajene mesnate slanine
- 200 g navadnega tortiljinega čipsa
- 3 mlade čebulice
- 1 čili jalapeño
- pest koriandrovih ali peteršiljevih lističev
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
V kozici zmešamo nariban sir, koruzni škrob, smetano in 1 žlico javorovega sirupa ter segrevamo na majhnem ognju. Ves čas mešamo – čeprav bo mešanica najprej videti grudičasta, se bo nazadnje lepo stopila in povezala. Začinimo s tabaskom in po okusu s še malo javorovega sirupa. Shranimo na toplem, da se omaka ne bo prehitro učvrstila.
Rezine slanine popečemo pod žarom v pečici, da so zelo hrustljave, v spodnjem delu pečice pa pogrejemo tortiljin čips. Čips naložimo na pladenj in ga prelijemo s sirovo omako. Slanino nalomimo na majhne koščke in jo posujemo po čipsu, nato vse skupaj posujemo še s tanko narezano čebulico, kolobarčki čilija jalapeño (po želji) in koriandrom ali peteršiljem.
Priljubljeni recepti
Piščanec in zelenjava iz cvrtnika na vroči zrak
Ste že spoznali vse prednosti cvrtnika na vroči zrak?
Testenine z bučo, gobami in žajbljem
Jeseni imamo slastne pridelke za pripravo odličnih testenin.