 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Načos s slanino in sirovo omako
Načosi so odlična izbira za sproščene zabave
Načos s slanino in sirovo omako
Načosi so odlična izbira za sproščene zabave
 
    Sestavine
- 150 g naribanega zrelega sira čedar ali drugega aromatičnega topljivega sira
- 1 žlica koruznega škroba
- 3 dl sladke smetane
- 1–2 žlici javorovega sirupa
- nekaj kapljic tabaska
- 6 rezin prekajene mesnate slanine
- 200 g navadnega tortiljinega čipsa
- 3 mlade čebulice
- 1 čili jalapeño
- pest koriandrovih ali peteršiljevih lističev
- kisla smetana, ko postrežemo
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 150 g naribanega zrelega sira čedar ali drugega aromatičnega topljivega sira
- 1 žlica koruznega škroba
- 3 dl sladke smetane
- 1–2 žlici javorovega sirupa
- nekaj kapljic tabaska
- 6 rezin prekajene mesnate slanine
- 200 g navadnega tortiljinega čipsa
- 3 mlade čebulice
- 1 čili jalapeño
- pest koriandrovih ali peteršiljevih lističev
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
V kozici zmešamo nariban sir, koruzni škrob, smetano in 1 žlico javorovega sirupa ter segrevamo na majhnem ognju. Ves čas mešamo – čeprav bo mešanica najprej videti grudičasta, se bo nazadnje lepo stopila in povezala. Začinimo s tabaskom in po okusu s še malo javorovega sirupa. Shranimo na toplem, da se omaka ne bo prehitro učvrstila.
Rezine slanine popečemo pod žarom v pečici, da so zelo hrustljave, v spodnjem delu pečice pa pogrejemo tortiljin čips. Čips naložimo na pladenj in ga prelijemo s sirovo omako. Slanino nalomimo na majhne koščke in jo posujemo po čipsu, nato vse skupaj posujemo še s tanko narezano čebulico, kolobarčki čilija jalapeño (po želji) in koriandrom ali peteršiljem.
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika z metinim jogurtom
Klasične okuse pečene paprike bomo tokrat popestrili z osvežujočim jogurtom
Krompirjeve culice z rdečim zeljem
Za pravo jesensko poslastico bomo rdeče zelje pospremili s culicami s krompirjevim nadevom.
Kokosovi kolački
Kokosovi kolački so preprosta in hitra slaščica, primerna za k popoldanski kavi
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        