© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kuhan jabolčnik

Namesto kuhanega vina, punča ali čaja z rumom naj bo za spremembo tokrat - kuhan jabolčnik.

Kuhan jabolčnik

Namesto kuhanega vina, punča ali čaja z rumom naj bo za spremembo tokrat - kuhan jabolčnik.

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1 l jabolčnika
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 2 zvezdasta janeža
  • 2 stroka kardamoma (ali za noževo konico semen)
  • 2 cimetovi palčki
  • 6 žlic temnega ruma

za okras

  • približno 50 g sladkorja demerara (vsega ne bomo porabili)
  • 6 vejic rožmarina
  • 1 jabolko

Sestavine

  • 1 l jabolčnika
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 2 zvezdasta janeža
  • 2 stroka kardamoma (ali za noževo konico semen)
  • 2 cimetovi palčki
  • 6 žlic temnega ruma

za okras

  • približno 50 g sladkorja demerara (vsega ne bomo porabili)
  • 6 vejic rožmarina
  • 1 jabolko

Postopek

1

Jabolčnik počasi segrevamo s sladkorjem in začimbami toliko časa, da nežno zavre, se sladkor stopi in začimbe oddajo aromo. Medtem občasno premešamo in na koncu dodamo rum. Kuhan jabolčnik pustimo, da se malce ohladi, nato odstranimo začimbe.

2

V globok krožnik vlijemo za 0,5 cm vode. Sladkor demerara vsujemo v drug globok krožnik, da sega približno 0,5 cm visoko. Kozarce najprej pomočimo v vodo, nato pa še v sladkor, ki se bo oprijel mokrega roba. Nato v kozarce previdno vlijemo kuhan jabolčnik in v vsakega za okras dodamo vejico rožmarina ter rezino jabolka, ki ga narežemo tik pred postrežbo.

Priljubljeni recepti

Rezanci z rakci in gremolato

Gremolata- omaka iz peteršilja, limonove lupine in česna

20 min
Enostavno

Lazanja z bučkami

Lazanja brez mesa, ki se je ne boste naveličali.

30 min
Srednje zahtevno

Domači kečap

Kečap se prileže vsepovsod kot omaka.

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.